1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Moderna rekreacija – GMC Syclone
Moderna rekreacija – GMC Syclone

Moderna rekreacija – GMC Syclone

150
0
Podelite sa prijateljima:

Ako ste želeli brzi američki automobil tokom ranih devedesetih godina prošlog veka, izbor nije padao na Ford Mustang ili Chevrolet Corvette, pa čak ni na Dodge Viper. Ne, ne. Tu čast je imao GMC Syclone, koji se proizvodio samo 1991. godine, ali i tako kratak period je bio dovoljan da se napiše istorija.

Inženjeri General Motorsove komercijalne divizije su uzeli mali pikap kamionet Sonoma, dodali turbo punjač na 4,3-litarski agregat, a sa nešto više od 280 konjskih snaga Syclone je mogao da ubrza, iz mesta do 100 km/h za samo 4,3 sekunde. GMC više ne proizvodi Syclone, pa ni Sonomu, ali je jedna samostalna tjunerska kuća pokazala kako se može dobiti savremena verzija “moderne rekreacije”.
Kompanija Specialty Vehicle Engineering (SVE) je firma koja se prethodnih godina proslavila sa modifikovanjem Chevroletovih modela kao što su Camaro i Corvette i sve to pod budnim okom General Motorsa.

Ovaj put je skopljen ugovor oko tjuninga modela Canyon i to u verziji sa četvoro vrata i pogonom na zadnje točkove. Prvo je 3,6-litarski agregat dobio kompresor, a snaga je skočila sa fabričkih malo više od 306 „konja“ na više od impresivnih 455 konjskih snaga. Zahvaljujući dodatnoj težini, performanse nisu ostale impresivne kao nekada (ubrzanje od nule do 100 km/h traje 4,8 sekundi), ali SVE kaže da se pozabavio i ponašanjem u krivinama.

Syclone (2019.)

Da bi demostrirao kvalitet urađenog posla, SVE je pozvao novinare na čuvenu Yas Marina stazu u Abu Dabiju. To znači da je i ogibljenje poboljšano. čime je pikap kamionet postao niži, a takođe veće su i kočnice.

Sa dizajnerske strane, originalni pikap je služio kao inspiracija sa crnim felnama i branicima, ali će novitet biti dostupan i u ostalim bojama. SVE planira da proizvede samo 100 jedinica, a cena paketa iznosi 39.995 američkih dolara.

Treba spomenuti da u takvu cenu nije uračunato vozilo, pa kompanije može da modifikuje vaš već postojeći Canyon ili da vam proda gotov proizvod za oko 63.000 američkih novčanica. Sve narudžbe će se obavljati preko GMC salona, koji će brinuti i o isporukama, ali i o održavanju.

AutoRepublika

(150)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments