1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Dacia Duster koju bi retko ko odbio
Dacia Duster koju bi retko ko odbio
0

Dacia Duster koju bi retko ko odbio

1.06K
0
Podelite sa prijateljima:

Uspeh prvobitne Dacije Duster je (možda) iznenadio i Renault. Tada krosoveri nisu bili u takvom zamahu kao što su to danas, a dotični model je počivao na staroj platformi Clija, dostupan sa skromnim motorima i rudimentarnim detaljima. Ipak, recept je „proradio“ samo tako.

Najpre u Evropi a zatim i u ostatku sveta, Duster je dobijao na popularnosti. U Brazilu se prodaje verzija pod Renaultovom oznakom, još jedna u Rusiji, a čak i Nissan ima svoju varijantu pod imenom Terrano. Duster je samim tim ubedljiv prodajni adut alijanse, možda i ukupni bestseler kada u obzir uzmemo sve globalne verzije.

U vezi s prvim Dusterom, malo toga je bilo inspirišuće. Izgledao je kao da je napravljen od recikliranih konzervi i starih čarapa. Ipak, često priuštivi modeli nagone mlade ljude, koji možda nemaju novca trenutno za skuplji prevoz, da ispolje svoju kreativnost.

Rostislav Prokop, 3D dizajner i animator, koji poseduje Mitsubishi Galant iz 1994., ipak je odlučio da se pozabavi krosoverima zbog njihove aktuelne popularnosti, te je odlučio da napravi render trkačkog Dustera.

Digitalni prikaz odlikuju mnogo naglašeniji lukovi točkova, agresivniji stav, a zadnjicu krase veliko krilo i dvostruki završeci izduvnih cevi, što naravno budi radoznalost u vezi s onim što se nalazi ispod haube.

Motor naravno mora biti Renaultov ili Nissanov, tako da mašta kaže da bi moglo da se radi o 2,0-litarskom turbomotoru iz Meganea RS, a zašto da ne recimo V6 iz GT-R-a, kao u slučaju Jukea-R.

Na kraju, podsetimo se modela koji je vozio Alen Prost na ledu, kao i verzije spremne za Pikes Peak Hill Climb (VIDEO).

AutoRepublika

 

(1056)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments