1. Home
  2. Sajmovi
  3. Frankfurt 2019
  4. Hibridna Škoda Superb debitovala u Frankfurtu
Hibridna Škoda Superb debitovala u Frankfurtu
1

Hibridna Škoda Superb debitovala u Frankfurtu

222
1
Podelite sa prijateljima:

Stigao je prvi hibridni model češke marke. 

Škoda je za svoj početak elektrifikacije odlučila da ponudi potpuno električnu varijantu modela Citigo, kao i hibridnu verziju Superba. Uz to, ovogodišnji Salon automobila u Frankfurtu označava početak života podbrenda iV koji će predstavljati Škodine električne modele.

Pomenuti iV brend je uvod u „održivu budućnost“ kako stoji u pres saopštenju češkog proizvođača. Superb iV, kako glasi zvaničan naziv ovog modela, preuzeo je svoj hibridni sklop od Volkswagenovog Passata GTE.

Škoda Superb Scout

Dakle, koristi se 1,4-litarski TSI benzinski agregat koji raspolaže sa 156 ks i elektromotor od 116 ks. Čudnom matematikom svojstvenom za hibride dolazi se do ukupno 218 ks i 400 Nm. Baterija od 13 kWh postavljena je ispod zadnjih sedišta.

Pored hibridne varijante, gama Superba obogaćena je sa još jednim novitetom. U pitanju je Scout verzija, odnosno karavan sa povećanim klirensom u odnosu na standardno izdanje.

AutoRepublika 

(222)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Najbolji komentar na ovu vest koju sam pročitao ovih dana je glasio ovako:

„U Franfurt sa punjačem, a u Srbiju ni sa vazdušnim jastucima.“

Srpska tuga. Od uvoznika. Ne brenda.