1. Home
  2. Sajmovi
  3. Frankfurt 2019
  4. Šef Mercedesa: Beležimo rast potražnje za dizelašima
Šef Mercedesa: Beležimo rast potražnje za dizelašima
0

Šef Mercedesa: Beležimo rast potražnje za dizelašima

510
0
Podelite sa prijateljima:

Izvršni direktor Mercedesa, Ola Kelenijus, izjavio je da ta marka indeksira rast potražnje za dizel modelima na globalnom nivou. 

Na marginama Salona automobila u Frankfurtu gde je Mercedes posebno bio aktivan sa električnim i hibridnim vozilima, Ola Kelenijus je odgovarao na pitanja novinara.

Naveo je između ostalog da veruje da će kod kupaca doći do preokreta, te da će shvatiti da su dizel agregati uz poslednje izmene „najekološkiji“ kada je reč o onim motorima koji koriste konvencionalna goriva. Ipak, Kelenijus je istakao da smatra da postoji optimizam za budućnost dizela, ali da to treba uzeti sa dozom opreza.

„Mi u Mercedesu nismo imali drastičan pad prodaje dizel vozila. Jednostavno, ne vidimo velike promene kod naših kupaca. Ako im dizel odgovara što se tiče njihovih potreba, onda će ga i izabrati. Mislim da tu nema ništa loše“, rekao je šef Mercedesa.

Nemačka premijum marka predstavila je i hibridni GLE u Frankfurtu. Interesantno je da ovaj hibridni sklop koristi dizel SUS agregat, te je moguće da će ovakav tip pogonskih jedinica uspeti da preživi sve strože norme uz pomoć elektromotora.

AutoRepublika 

(510)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments