1. Home
  2. Sajmovi
  3. Frankfurt 2019
  4. Šef Renaulta: Spremni smo da opet uđemo u pregovore sa FCA
Šef Renaulta: Spremni smo da opet uđemo u pregovore sa FCA
0

Šef Renaulta: Spremni smo da opet uđemo u pregovore sa FCA

167
0
Podelite sa prijateljima:

Prvi čovek Renaulta, Tijeri Bolor, veruje da priča u vezi sa spajanjem sa FCA još uvek nije gotova. 

U razgovoru sa novinarima na marginama Salona automobila u Frankfurtu, Bolor je istakao da se nada da bi razgovori sa FCA uskoro mogli ponovo da počnu.

Podsetimo, pregovori su propali u junu ove godine, a do tada je bila predlagano stvaranje grupacije sa učešćem 50:50 koju bi činili svi brendovi unutar FCA i Renault-Nissan-Mitsubishi alijanse. Za propast pregovora optužena je francuska vlada koja nije želela da prepusti „uzde“ nad Renaultom tako lako, kao i Nissan koji je odbacivao mogućnost spajanja.

Uprkos svemu tome, raspoloženje u Renaultu se značajno promenilo navodi Bolor. „Nadam se najboljem i želim da razgovori opet počnu“, kazao je šef francuske marke.

Tijeri Bolor istakao je da veruje da FCA nije prišla Renaultu kao samostalnom proizvođaču, već čitavoj francusko-japanskoj alijansi. „Ponuda FCA je u industrijskom smislu tada bila fantastična. Ali, nismo pronašli zajednički jezik. Međutim, sada kad je Nissan pretrpeo velike traume, svi moramo da gledamo u budućnost na globalnom nivou, te se opcija o spajanju sa FCA mora ponovo razmotriti“, rekao je Bolor.

Niko od čelnika italijansko-američkog giganta još uvek nije komentarisao Bolorove izjave.

AutoRepublika 

(167)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments