1. Home
  2. Sajmovi
  3. Frankfurt 2019
  4. Predstavljen je novi Hyundai i10 (GALERIJA)
Predstavljen je novi Hyundai i10 (GALERIJA)
0

Predstavljen je novi Hyundai i10 (GALERIJA)

918
0
Podelite sa prijateljima:

Korejska marka očito nema nameru da odustane od A segmenta. 

Premijerno predstavljen na Salonu automobila u Frankfurtu, novi i10 donosi značajne promene u odnosu na aktuelnu iteraciju. U prvi plan stavljen je napredak po pitanju tehnoloških sistema što bi trebalo da bude jedan od glavnih aduta treće generacije Hyundaijevog mališana.

Novi i10 je temeljno promenjen naspram trenutnog modela. Porastao je u gotovo svim pravcima, širi je za 20 mm, duži za samo 5 mm, ali zahvaljujući dobroj organizaciji prostora dobio je za 40 mm veće međuosovinsko rastojanje, na čemu će posebno biti zahvalni onu putnici koji se nađu na zadnjoj klupi.

Stil je značajno unapređen, te je nova generacija može se reći i najatraktivnija do sada. Tome značajno doprinose nove LED svetlosne grupe kao i interesantna rešetka.

Hyundai navodi da će u ponudi biti čak 10 boja kada je reč o eksterijeru vozila, od čega su tri boje potpuno nove. Osim toga kupci će moći da izaberu između nekoliko veličina točkova, sve do 16 cola.

Zapremina prtljažnika ostala je identična kao i kod i10 mk2, odnosno iznosi 252 litra. Unutar vozila je došlo do brojnih izmena. Ispred vozača je sada nova instrumentalna tabla, potom ekran osetljiv na dodir od 8 inča preko kojeg se kontroliše informativno-zabavni sistem.  Hyundai ističe da njihov informativno-zabavni sistem ima i Apple CarPlay kao i Android Auto, što je u A segmentu prava retkost.

Treća generacija i10 posedovaće veliki broj naprednih aktivnih sistema za bezbednost kao što su upozorenje za sudar, prepoznavanje znakova za ograničenje brzine, sistem za održavanje vozila u traci…

Mada je tehnološki značajno napredovao, novi i10 imaće istu ponudu motora kao i njegov prethodnik. Kupcima će na raspolaganju biti 1,0-litarski trocilindraš koji razvija 67 ks i 96 Nm, kao i 1,2-litarski četvorocilindraš sa 87 ks i 118 Nm.

Oba motora mogu biti uparena sa petostepenim manuelnim menjačem ili sa petostepenom automatskom transmisijom. Start/stop sistem dolaziće kao standardna oprema kod svih paketa opreme.

Hyundai za sada nema planova za električnu varijantu modela i10, ali ova opcija nije isključena u budućnosti.

AutoRepublika 

(918)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments