1. Home
  2. Vesti
  3. Ukoliko uskoro ne krene proizvodnja u Nemačkoj, biće problema za Teslu u Evropi…
Ukoliko uskoro ne krene proizvodnja u Nemačkoj, biće problema za Teslu u Evropi…
1

Ukoliko uskoro ne krene proizvodnja u Nemačkoj, biće problema za Teslu u Evropi…

252
1
Podelite sa prijateljima:

Američka marka saopštila je da je u potpunosti rasprodala ovogodišnji kontigent Modela 3 iz fabrike u Šangaju za potrebe evropskih kupaca.

Kako kažu zvanični podaci, ukoliko se sada poruči Model 3 RWD ili Long Range, potrošač koji vrši narudžbinu sa Starog kontinenta moraće da čeka na isporuku najmanje do februara 2023. godine, što je gotovo godinu dana!

Teslin pogon u Kini u ovom trenutku je primarni dobavljač vozila za evropsko tržište, no i ova fabrika radi na samoj granici svojih kapaciteta. Ukoliko je verovati informacijama koje dolaze iz Kine, cilj je da Tesla ima mogućnost proizvodnje 22.000 vozila na nedeljnom nivou u gigafabrici Šangaj.

U međuvremenu, kupci u Evropi moraće da se oslone na skori početak proizvodnje u Nemačkoj, pokraj Berlina. Prema poslednjim podacima, montaža u tom pogonu trebalo bi da startuje vrlo brzo, neki čak tvrde i u narednih nekoliko nedelja.

Ilon Mask je ranije potvrdio da će iz nemačke fabrike stizati Model 3 i Model Y, s tim da će prvi verovatno u ovom trenutku imati prednost zbog velike potražnje za tim automobilom.

Tesla inače ima slab start godine u Evropi, upravo zbog toga što je vrlo mali broj vozila poslat iz Kine za ovdašnje potrošače. S druge strane, ukoliko se danas u SAD poručio Model 3 Long Range, naručilac bi na isporuku čekao daleko manje – automobil bi bio kod njega već u maju ove godine…

AutoRepublika 

(252)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Ako im neke komponente stižu iz Rusije ili Ukrajina, tek rad će se nacekati za pokretanje proizvodnje..