1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. „Tarabići“ predvideli izgled prvog krosovera Aston Martina
„Tarabići“ predvideli izgled prvog krosovera Aston Martina
0

„Tarabići“ predvideli izgled prvog krosovera Aston Martina

414
0
Podelite sa prijateljima:

Engleska kompanija se priprema da na tržište izbaci novi krosover. Biće to prvi primerak iz SUV segmenta u istoriji marke, a ta činjenica je očigledno bilo dovoljno inspirativna za umetnički nadarene kolege s ruskog sajta Točkovi (Kolesa) koji su dali svoju sugestiju odeljenju za dizajn Astona.

Sada je već jasno da ni rukovodstvo Aston Martina nije uspelo da ostane imuno na sveopšti trend uvođenja SUV-ova u proizvodne palete, a to se odnosi čak i na brendove od kojih bi tako nešto najmanje očekivali: Bentley, Lamborghini i Rolls-Royce. Njima će se u skorijoj budućnosti pridružiti i SUV Ferrarija, pa tako ni ne čudi što se zabavi priključuje i, Džejmsu Bondu „omiljeni proizvođač automobila“.

Prvi nagoveštaj da bi porodica četvorotočkaša Aston Martina mogla biti dopunjena modelom s povišenom pozicijom sedenja je stigla 2009. godine, kada je predstavljen koncept Aston Martin Lagonda. Šest godina nakon tog trenutka premijerno je prikazan još jedan koncept Aston Martin DBX, što će biti naziv i serijske verzije pionirskog krosovera marke.

Taj prototip je imao obličje kupea s povišenim klirensom, dok će serijski krosover poprimiti poznati oblik, odnosno posedovaće petoro vrata. Proprocije će biti približne klasičnim, pre svega zbog puno centimetara među osovinama, a potom i zbog relativno kratkog prednjeg prepusta.

Kolega koji se poigrao kompjuterskom grafikom, u želji da nam približi izgled budućeg (nadamo se) hita na tržištu, je stilizovao prednji kraj vozila spram već postojećih modela unutar game, a jedina razlika se ogleda, rekli bismo, u visini postavljenog odbojnika.

„Tarabić“ sa sajta Kolesa je takođe prognozirao da će ručke za otvaranje vrata biti sakrivene u karoseriji, što je već viđano na sportskim automobilima Aston Martina, počev od modela DB9 iz 2004. godine. Novitet će takođe deliti brojne zajedničke detalje sa modelom koji je predstavljen prošle godine, odnosno sa novim kupeom Vantage. Istovremeno će DBX posedovati originalni zadnji branik kao i dva velika završetka izduvnih cevi, integrisanih u branik.

Kolege iz američkog izdanja franšize Motor1 tvrde da će britanski SUV posedovati dve opcije što se izbora agregata s unutrašnjim sagorevanjem tiče.

Prva uključuje V8 biturbo jedinicu koju su razvili stručnjaci AMG odeljenja, dok je drugi motor u opticaju onaj s V12 konfiguracijom, zapremine 5,2 litra. I ovde se takođe radi o atmosferskom motoru koji je potpomognut duetom turbo punjača. Povrh toga, očekuje se promocija i hibridne verzije a inženjering donor bi ponovo bio Mercedes-Benz.

Nakon što smo preneli prognoze u pogledu stila britanskog krosovera, evo da probamo da pomognemo i u smislu formiranja očekivanja u pogledu cene budućeg novitata. Od pomoći bi trebalo da bude set informacija koje se tiču naknada za posedovanje rivalskih proizvoda. Tako se Bentley Bentayga (600 ks) prodaje za iznos koji je za trunku ispod 220.000 evra, dok je za Lamborghini Urus (650 ks) neophodno posedovati (pored svega ostalog) i oko 210.000 evra.

AutoRepublika

(414)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments