1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Korejci gomilaju dizajnere, uzeše i Karima Habiba
Korejci gomilaju dizajnere, uzeše i Karima Habiba
0

Korejci gomilaju dizajnere, uzeše i Karima Habiba

518
0
Podelite sa prijateljima:

Kanađanin libanskog porekla Karim Habib je neposredno nakon napuštanja radnog mesta u Infinitiju, koje se dogodilo pre dve nedelje, postavljen za višeg potpredsednika i rukovodica dizajnerskog centra korejske marke Kia. Dakle, nadalje će Karim Habib dolaziti na posao u kancelarije smeštene u korejskom gradu Namjang.

Direktni pretpostavljeni rukovodila Habibu će biti Luk Donkervok, kao izvršni potredsednik i šef odeljenja dizajna Hyundai Motor grupe. Iz same ove postavke je jasno da Hyundai nadzire poslovne funkcije u sve tri korejske marke, odnosno, kako u matičnom brendu, tako i kod Kije i Genesisa.

Na novoj poziciji će Habibu biti glavni zadatak da koordinira rad timova odgovornih za eksterijer, unutrašnjost vozila, izbor materijala i boja budućih modela Kije, kao i utvrđivanje razvojne strategije dizajna marke.

Karim Habib poseduje više od dvadeset godina radnog iskustva u oblasti automobilskog dizajna, a ukupno sedamnaest godina svog radnog veka je posvetio angažmanu u BMW-u. Njegova bavarska misija je započela 1998. godine a bio je deo razvojnog tima za modele serije 5 E60, serije 7 F01, kao i krosovera X3 i X6.

Tokom 2009. godine, Karim je prešao u rivalski Daimler ali nije dugo izdržao već se vratio kući, to jest u BMW. U prethodne dve i po godine, rukovodio je funkcijom dizajna u Infinitiju, a direktno je bio zauzet kreiranjem modela koji čak nisu ni dospeli na proizvodne trake. Barem ne još uvek.

AutoRepublika

(518)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments