1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Moderna reinkarnacija Mercedesovog „Okca“
Moderna reinkarnacija Mercedesovog „Okca“
0

Moderna reinkarnacija Mercedesovog „Okca“

6.05K
0
Podelite sa prijateljima:

Uskoro možemo očekivati restilizovanu E klasu generacije W213, a sudeći po špijunskim fotografijama, promjene će biti značajne. „Okaš“ ili “Okac” je narodno ime, nadimak za Mercedes E klase generacije W210, koja je predstavljena sada već davne 1995. godine i koja je tada unela ogromnu dizajnersku revoluciju nakon legendarnog modela W124.

Osnova dizajna ovog modela sa okruglim farovima i poprilično oblim linijama, zadržala se sve do 2009. godine kada su se uz model W212 vratile oštre linije.

Kako je trenutna generacija E klase opet ukrašena zaobljenim crtma, neki vješti grafički umjetnik se sjetio da napravi render, i tako nam prikaže kako bi „Okaš“ izgledao danas. Vješto su integrisani LED farovi sa dnevnim svijetlima, kao što je izveden i nastavak linija farova na haubu i blatobranu.

Zadnji kraj je dobio te dobro poznate, skoro pa potpuno pravougaone svijetlosne grupacije i nešto podignutiju liniju gepeka, kako je to bio slučaj i sa originalnim W210, a i sa mnogim drugim limuzinama tog doba. Da budemo iskreni, mi smo poprilično iznenađeni ovim renderom, i mislimo da bi bio veoma dobro prihvaćen na današnjem tržištu.

Naravno od zvanične restilizacije E klase se ne očekuje ništa što bi ličilo na prikazani “pejzaž” na renderima. Naime, na maskiranim prototip primercima koji su uhvaćeni u kadar objektiva paparaco novinara, već se slute promen. Svjetlosne grupe oštrih linija su tu, a one ostavljaju utisak kao da su preslikane s aktuelnog CLS-a.

Datum predstavljanja osvežene limuzine iz Štutgarta nije egzaktno utvrđen još uvek, ali se svakako očekuje u narednih nekoliko mjeseci, a prije nego li uplovimo u 2020. godinu.

AutoRepublika

Renderi: Kolesa.ru

(6047)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments