1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Renault Trezor koncept osvojio „Car Design Of The Year Award“
Renault Trezor koncept osvojio „Car Design Of The Year Award“
1

Renault Trezor koncept osvojio „Car Design Of The Year Award“

207
1
Podelite sa prijateljima:

Renault je impresionirao vaskoliku automobilsku publiku fascinantnim Trezor konceptom, a sada je ta fascinacija dobila i zvaničnu potvrdu.

Atraktivni električni kupe sa „školjkastim“ krovom iz jedog dela, ostavio je snažan utisak na žiri sačinjen od 20 poznatih svetskih automobilskih dizajnera, koji su odlučili da Renaultovoj kreaciji dodele titulu za „Konceptualni automobilski dizajn 2016.“
Priznanje je uručeno na Salonu automobila u Ženevi ovog meseca, Antoniju Lou, potpredsedniku odeljenja za spoljašnji dizajn i Stefanu Žaninu, direktoru sektora konceptualnih automobila.

Što se članova žirija tiče, svakako treba istaći imena poput Petera Šrejera, Gordena Vagnera iz Daimlera, Mamorua Aokija iz Nissana i Ralfa Gila iz FCA. Šefovi dizajna iz „Nio“ i „Lynk & Co“ su takođe bili deo žirija. Sve ove sudije su odabrale tri po njima najbolja koncepta sa liste na kojoj se nalazilo ukupno 12 modela, odabranih od strane Car Design Newsa. Pobednik je proglašen nakon brojanja i verifikovanja glasova.
Treba istaći da karoserija Trezora predstavlja nešto više od dopadljive forme jer je sam oblik automobila rezultat temeljnih aerodinamičkih proučavanja da bi se otpor vazduha sveo na samo 0,22. Automobil je dugačak 4,7 metara sa izdašnim međuosovinskim rastojanjem od 2,7 metara. Ovaj električni dovsed je u potpunosti napravljen od ugljeničnih vlakana da bi se masa održala na što nižem nivou. Naravno, jasno je da Trezor nikada neće stići na proizvodne trake, ali njegov stajling je vesnik novog dizajnerskog jezika francuske marke i biće implementiran u nove modele u bliskoj budućnosti.

(207)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Konstantin

Ukrali dizajn od SAAB-a tacnije od modela AERO X