1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Najsnažniji BMW X7 s potpisom Alpine
Najsnažniji BMW X7 s potpisom Alpine
1

Najsnažniji BMW X7 s potpisom Alpine

1.33K
1
Podelite sa prijateljima:

Poznata tjunerska kuća iz Nemačke, Alpina je u završnoj fazi priprema kako bi javnosti predstavila najsnažniju verziju perjanice onog dela game BMW-a koji krasi povišena pozicija sedenja. Dakle, BMW X7 je ovih dana podvrgnut intenzivnom testiranju, a u specijalizovanim medijima su se pojavile i prve špijunske fotografije. To je jedva dočekao ruski sajt Kolesa i po običaju nam priredio odlične rendere.

Alpina je osnovana 1965. godine a sedište kompanije se nalazi u bavarskom gradu Bušlo. Od 1983. godine, kompanija se može opisati i kao proizvođač automobila, iako su svi modeli firme izvedeni kao derivati serijskih primeraka marke BMW.

Uprkos činjenici da su krosoveri deo game Bavaraca već dvadesetak godina (led je probio X5), prvi krosover s oznakama Alpine je izveden tek 2013. godine, a zasnovan je na modelu X3. Ni do današnjeg dana nije modifikovan primerak prvog SUV-a plavog propelera. Ali, sada je, kao što smo već i naveli, na pragu premijere najmoćnija verzija najvećeg krosovera iz Minhena. Pred nama je Alpina XB7.

Što se tiče spoljnog izgleda, za pretpostaviti je da će se unapređenja dogoditi na karakterističnim mestima za marku Alpina. Krosover će na dnu prednjeg branika dobiti klasičan, širok trim u duhu prave Alpine. I zadnji branik će opet pri dnu, takođe biti modifikovan, a krasiće ga i dva kružna završetka cevi za izduvne gasove. Zaštitni znak Alpine su svakako i felne sa više paoka, a korporativnom bojom manje bavarske marke se može smatrati zelena nijansa.

Ništa manje uzbudljiva nisu ni unapređenja kojim je podvrgnuta pogonska grupa. Alpina XB7 će dolaziti u dve verzije, dizel i benzinskoj. Prva će koristiti redni šestocilindarski dizel zapremine tri litre čija će snaga biti uvećana do brojke od oko 450 „grla“, na koji način će ovaj krosover postati najsnažniji serijski SUV koji je pogonjen dizel agregatom. U ovoj verziji, ciljano tržište evropsko.

Za ostala ključna tržišta, u pripremi je osmocilindarska verzija u kojoj su cilindri konfigurisani u V rasporedu. Zapremina motora je poznata za BMW i iznosi 4,4 litre. Snaga ovog agregata će dostići oko 600 „konja“, a veoma je verovatno da će, ako ne identična, ova „mašina“ biti veoma nalik onoj koju koristi sedan B7 (zasnovan na seriji 7), a koja raspolaže sa 608 konjskih snaga, uz 800 njutn metara maksimalnog obrtnog momenta.

Premijera novog krosovera Alpina XB7 se očekuje krajem ove godine.

AutoRepublika

(1334)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Jako lepa (i higijenski „zahtevna“ ) boja. Ovaj hrom paket joj dobro stoji.
p.s. Onu donju lajsnu jedan moj dobar drugar je davno ( kod „sedmice“ ) nazvao štapom za hokej 🙂