1. Home
  2. Vesti
  3. Konvencionalni BMW X4 je na klimavim nogama
Konvencionalni BMW X4 je na klimavim nogama
5

Konvencionalni BMW X4 je na klimavim nogama

434
5
Podelite sa prijateljima:

Nekolicina inostranih automobilskih medija prenosi glasinu da BMW razmišlja na temu ukidanja termičkog X4 i u ponudi ostavi samo električno izdanje ovog kupeolikog SUV-a. 

Izvorni i još uvek aktuelni planovi bavarskog brenda upućuju na to da će X4 opstati na tržištu u dva izdanja. Primarno, ono koje upotrebljava SUS agregate, oslanjaće se ažuriranu varijantu današnje platforme CLAR, dok će EV verzija biti bazirana na Neu Klasse arhitekturi za električne automobile.

Namere BMW-a su bile da postoje modeli X4 i iX4, odnosno tradicionalni i električni kupe-SUV. Po svemu sudeći, samo će potonji preživeti buduću seču knezova koja se planira u kompaniji iz Minhena. Navodno, uprava ove marke namerava da ukloni veći broj SUS vozila iz portfolija kako bi se napravilo mesta za plasman EV četvorotočkaša.

Podsetimo, BMW X4 je vrlo mlad model i prvi put se pojavio na sceni 2014. godine. Otada je na tržište stigla i druga generacija ovog modela (2018. godine), koja bi mogla predstavljati i poslednju iteraciju predmetnog SUV-a.

U BMW-u su od samog starta X4 videli kao mlađeg brata X6-ice, s tim da je X4 takođe viđen kao kupeoliko izdanje modela X3. Prodaja ovog krosovera sa izraženom linijom padajućeg krova išla je vrlo dobro kako u Evropi, tako i sa druge strane Atlantika.

Ukoliko sagledamo činjenicu da će aktuelna generacija X4 biti na tržištu još svega nekoliko godina, sasvim je moguće da će od 2025. godine biti dostupan samo iX4, odnosno električna varijanta ovog kupe-SUV modela iz bavarske „kuhinje“.

AutoRepublika 

(434)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Eh, kad bi kod ovde bio u ponudi onaj Fiat Fastback iz Brazila, mislim da ovaj X4 niko odavno ne bi ni pogledao 😊

Zvezdan Božinović

Ovo je (zahvaljujući donorskom X3) najbolji SUV u gami BMW-a…

BB

zato ga treba ukinuti 😉

TheStig

X4 najbolji suv? Taman kad sam pomislio da si kompetentan za bmw vozila pade ogromno razočarenje. Zvezdan je nešto poput Srbije u fudbalu. Kad se najvise čekuje najubedljivije iznevjere 🤣

Izmenjeno 1 godina pre od strane TheStig
Renault Terminator

Ume i BMW da napravi čardak..