1. Home
  2. Vesti
  3. Zašto Aston Martinovi modeli uglavnom počinju s „V“? (VIDEO)
Zašto Aston Martinovi modeli uglavnom počinju s „V“? (VIDEO)
1

Zašto Aston Martinovi modeli uglavnom počinju s „V“? (VIDEO)

282
1
Podelite sa prijateljima:

Naravno, svako od imena ima i svoje značenje.

Proizvođači troše mnogo novca i vremena na razvoj automobila. Prostor za bilo kakvu grešku se smanjuje koliko je to moguće, da bi njegovo veličanstvo kupac na kraju bilo zadovoljno.

Vozna dinamika, ambijent unutar kabine i opšta estetika, na vrhu su liste prioriteta prilikom kreiranja automobila. Međutim, ono što je takođe veoma bitno je njegov naziv.

Dok neki proizvođači  praktikuju jednostavne recepte, poput Forda, koji forsira početno slovo „F“, neki primenjuju drugačiju formulu. Aston Martin, primera radi, obožava početno slovo „V“ prilikom imenovanja svojim modela. Za tako nešto postoji razlog.

U priloženom videu Carfection upravo to objašnjava. Po Aston Martinu, samim tim što nazivi njihovih automobila počinju s „V“ ,oni su bolji od ostalih.

Ipak, nema nekog posebnog obrasca što se tiče imenovanja, mada svaki naziv ima dublje značenje. Tako je „Vantage“ engleska reč za nešto što je superiorno u smislu konkurencije.

„Vanquish“, s druge strane, još je jedna engleska reč koja znači „u potpunosti savladati“ protivnika. „Vulcan“ vuče korene iz rimske i grčke mitologije, sugerišući na vatru i vulkane.

Valkyrie, u međuvremenu, novih hibridni hiperautomobil marke, naziv je dobio po mitološkim ratnicama iz nordijske konkurencije, koje odlučuju ko će preživeti a ko umreti u bici. Nema šta, u potpunosti u skladu s filozofijom Aston Martinove perjanice.

AutoRepublika

 

(282)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

kada iskoriste sve riječi sa početnim V na kraju će im ostati jedna latinska ženska reč koja će privući milijardere da AM kupe za višestruko veći iznos nego Valkyrie