1. Home
  2. Vesti
  3. Hindusi već dobili novi Hyundai i10 (VIDEO)
Hindusi već dobili novi Hyundai i10 (VIDEO)
1

Hindusi već dobili novi Hyundai i10 (VIDEO)

425
1
Podelite sa prijateljima:

Pre par dana je korejski proizvođač u javnost plasirao prvi crtež koji je osmišljen zarad najave evropske verzije Hyundaija i10 čija se premijera očekuje na Salonu automobila u Frankfurtu. Međutim, stanovnici Indije su pre nekoliko dana već svedočili debiju istog vozila namenjenog lokalnom tržištu. Iskustvo nam govori da kupci u Indiji i Evropi dobijaju veoma sličan stilski paket kada je Hyundai u pitanju.

Video klip je u etar pustila indijska filijala kompanije Hyundai, a glavni junak priloga je „Grand i10 Nios“, odnosno najbliskiji rođak mališana kojeg očekujemo da po prvi put vidimo uživo u Nemačkoj, početkom jeseni.

Taj materijal nam je ujedno i pružio priliku da steknemo uvid u centralnu konzolu malenog hedžbeka, doduše u konfiguraciji gde je obruč upravljača postavljen s leve strane (fotografija pri dnu priče). Takođe, zapažamo i zadnje stubove oblikovane u vidu slova X.

Spreda su uočljiva dnevna svetla koja su, rekli bismo, potpuno svojstvena indijskom tržištu, odnosno koja ne očekujemo da vidimo na ovom Hyundaiju kada bude kročio na tlo Starog kontinenta.

Ovakav kakvog ga vidimo na fotografijama, budući Hyundai i10 deluje spremno da zameni većeg rođaka, hedžbek i20 u WRC šapmpionatu. Serijska verzija će naravno biti priređena na konvencionalniji način, čak i uz poznatu težnju Hyundaija da što više izrazi dinamični stil.

Kružna svetla za maglu, kao i dnevna svetla na obodima rešetke hladnjaka bi zapravo, kada promislimo još jedared i mogla da opstanu na evropskoj verziji, a izvesno je da će zadnji stubovi u obliku slova X, krasiti amblem s oznakom i10.

Hyundai ostaje poprilično tih u pogledu, verovatno evolutivnih promena koje će zahvatiti budućeg gradskog mališana. Proizvođač je samo najavio da će novajlija doneti ogroman tehnološki napredak, kako u sferi komfora, tako i u bezbednosnom smislu. Očekuje se posedovanje Android Auto i Apple Car Play funkcija konektivnosti, kamera za pomoć pri vožnji unazad, autonomno kočenje u kritičnim situacijama, pomoć u održavanju saobraćajne trake, detekcija eventualne dekoncentracije vozača…

Hyundai i10 će u trećoj generaciji stići na platformi na kojoj počiva i sestrinski Kia Picanto, prikazan 2017. godine. To znači da će mu masa biti za 28 kilograma niža, a torziona čvrstina uvećana za 18%. Pored toga, međuosovinski razmak je sada bogatiji za 15 milimetara, čemu se po običaju najviše raduju skučeni nesrećnici s zadnje klupe gradskog automobila.

Novi i10 će biti oko 3,60 metara dug, a koritiće benzinske motore: 1.0 (67 ks), 1.2 (84 hp) – ovaj već uz mogućnost izbora između ručne i automatske transmisije, a tu je turbo jedinica 1.0 T-GDI (100 ks). Sasvim sigurno je to “puna kapa konja” za gradskog zvrka kakav će i10 sigurno biti.

AutoRepublika

(425)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
igi

Trenutni je jedan od najboljih, ako ne i najbolji, u svojoj klasi. I cena mu je pristojna.