1. Home
  2. Vesti
  3. GR Yaris je zreo za restilizaciju
GR Yaris je zreo za restilizaciju
1

GR Yaris je zreo za restilizaciju

120
1
Podelite sa prijateljima:

Najmanji član rastuće porodice sportskih automobila divizije Toyota Gazoo Racing je spreman za „zatezanje bora“. Naravno, mislimo na popularnu Toyotu GR Yaris.

Ovaj sportski model je debitovao u januaru 2020. godine, neposredno pre kolektivnog ludila zbog korone. Prošlo je više od tri godine od tada i stoga je neophodno da „džepni sportski automobil“ iz Toyote Gazoo Racinga dobije „tretman botoksom“.

U dalekom i egzotičnom Japanu pojavile su se prve informacije o fejsliftingu. Izvori bliski specijalizovanom mediju BestCar navode da će „fejslift“ uticati na spoljašnji dizajn, tehnološku opremu i, naravno, na deo mehanike.

Promene dizajna neće biti naročito radikalne, ali će biti očigledne. Branici će biti revidirani i očekuju se podešavanja zadnjeg spojlera. Što se tiče tehnološke opreme, trenutak će biti iskorišćen da GR Yaris postane digitalniji i povezaniji automobil. Imaće ažurirani multimedijalni sistem i veći ekran osetljiv na dodir (na „radost“ mnogih).

Osim dizajna ili tehnoloških inovacija, ono što je zaista važno biće ispod haube. 1,6-litarski turbo trocilindrični benzinski motor i dalje će biti glavni protagonista koji, u trenutnom modelu, razvija snagu od 261 KS i povezan je sa šestostepenim manuelnim menjačem i ima pogon na sva četiri točka.

Toyotina sportska divizija će prilagoditi pomenuti motor sa ciljem povećanja snage na preko 300 KS, a pritom je u planu da ponudi novi osmostepeni automatski menjač.

U izveštajima objavljenim u Japanu se navodi da će obnovljeni GR Yaris biti predstavljen krajem ove godine i da će, ako sve bude po planu, njegova proizvodnja početi početkom 2024. godine.

AutoRepublika

(120)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Eto, predstavljen kasnije u odnosu na aktuelnog Golfa, a redizajnirana verzija sa proizvodnjom startuje već početkom iduće godine.
Tako se to radi. Bravo Toyota !