1. Home
  2. Vesti
  3. Kia crtežima najavljuje restilizaciju XCeeda za 18. jul
Kia crtežima najavljuje restilizaciju XCeeda za 18. jul
8

Kia crtežima najavljuje restilizaciju XCeeda za 18. jul

329
8
Podelite sa prijateljima:

Popularni azijski model s petoro vrata će dobiti malo korigovani stil, a u gami će se po prvi put naći i malo više nabusita, sportska verzija koju kod Kije prepoznajemo po indeksu GT Line. Iako Korejci nisu zborili na temu tehnoloških rešenja, što u večitoj potrazi za besplatnim medijskim prostorom često čine, najverovatnije je da ovoga puta, to jest u kontekstu zatezanja bora atraktivnog četvorotočkaša, takvih novina neće uopšte ni biti.

Porodica modela koja nastupa pod raznim varijatetima imena Kia Ceed, a koja obuhvata klasični hečbek, karavan i kupe podvrste ProCeed, prošli su kroz ciklus ažuriranja po sredini tržišnog života još prošle godine, ali modernizaciji nije podlegao kvazi krosover „kvazi marke“ Kia (prerušeni Hyundai). Razlog treba tražiti u činjenici da je XCeed ušao u proizvodnju tek 2019. godine, za razliku od ostalih „Sidovića“ koji su tu među nama još od 2018.

Premijera rransformisanog krosovera je zakazana u Evropi za 18. juli, ali je Kia već sada ponudila na uvid (čitaj „dala na besplatnu promociju“) crteže koji indikuju dizajn restilizovanog „šatro krosovera“.

Proterenski heč je dobio novu masku hladnjaka, a i branici su takođe retuširani. Optika, odnosno svetlosna signalizacija je istog oblika, ali je punjenje zamenjeno: u farovima su se pojavili vertikalni LED delovi, lampe imaju „tačkasti“ uzorak, poput „sportskih“ verzija, onih s oznakama na kojima piše Ceed GT i GT Line. Inače, XCeed je po prvi put pronašao „vruću“ verziju GT Linea – ona ​​je ta koja je snimljena na brendiranim slikama. Odnosno, moguće je da „običan“ krosover ima različita zadnja svetla. Još je jedan „sportski trik“ primenjen kod agresivnije dekorisanog XCeeda, a on se tiče uvođenja takozvanih „škrga“ u prednji branik, koje su pritom zatvorene u srebrni okvir.

Korejci nas nisu udostojili ovaj put prikaza sekvenci iz putničke kabine, ali i tu bi trebalo da se suočimo s nekakvim novotatrijama, iako je verovatno da će one biti skromne po broju i po suštini. Na primer, moglo bi dođi do zamene materijala za završnu obradu.

Kako rekosmo, nemamo ništa od tehničkih specifikacija, ali ne bi bilo iznenađujuće da tu i ne bude modifikacija u odnosu na model pre zatezanja bora. Dakle, ima smisla potsetiti da je trenutno pod haubom modela Kia XCeed u Evropi, turbobenzinsko srce s oznakom 1.0 T-GDI , a isto tako i ono pod imenom 1.5 T-GDI. Potonje nudi četiri cilindra, dok je prvonavedeno skromnije. Dostupni su i dizel, ali samo kao laki hibridi i samo s motorom 1.6 CRDi.

Valja se nadati i promociji priključnog hibrida, to jest verzije PHEV, a verujemo da će pogonski sklop tog tipa biti utemeljen na atmosferskom benzincu označenom sa 1.6 GDI. Takav XCeed bi dolazio isključivo s prednjim pogonom.

Već sada možemo reći da će se s prodajom modernizovanog XCeeda u Evropi započeti pre nego što dočekamo 2023. godinu, ali kada će to tačno biti, to ne znamo. Jedino što znamo sa izvesnošću je to da će novitet od starta biti ponuđen po akcijskoj ceni, iako u tom trenutku neće biti niti jedne prodaje po „redovnoj“ ceni, što puno govori o tome kako Kia doživljava intelektualne kapacitete svojih kupaca. Ne ostaje nam ništa drugo nego da se složimo s percepcijom uglednog proizvođača iz Azije.

AutoRepublika

(329)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Pa, svaki čovek kao kupac voli čuti da je kupio nešto „sa popustom“, tako da … Uostalom, sve je to „po zakonu“ … Dok se zakona držiš 🙂 „Prodajni podsticaj je ponuda robe/usluge pod povoljnijim uslovima u odnosu na redovnu ponudu, i to naročito sa sniženom cenom, posebnim uslovima prodaje, isporuke, sa obećanjem nagrade, sa pratećim poklonima, u programima lojalnosti, odnosno drugim pogodnostima.,, … U slučaju prodaje robe/usluge sa sniženom cenom, trgovac, odnosno pružalac usluge je dužan da pored ponude prodajnog podsticaja, u skladu sa članom 36. stav 2. ovog zakona, na prodajnom mestu jasno istakne i sniženu i prethodnu… Pročitaj više »

Matija

Tipican dizajnerski crtez, gde su proporcije deo snova dizajnera a daleko od realnosti. Videcemo kako ce stvarno da izgleda. Uzgred, prednji spojler mi lici malo na buldozer. 🙂

TheStig

Kao sto ni Ceed nije dobio neku drasticnu restilizaciju nece je imati ni XCeed. Mada za to nema ni neke potrebe jer je i do sada odlicno izgledao.

BB

Ceed mi je OK auto ali XCeed nikad nisam shvatio… Za tri cm u vis hoće 30% više para… A ni dizajn mi jije bio privlačan niti je ovaj „novi“

moron

Svi tako rade. Svi. Zašto onda samo KIA „na penal“ ?
🙂

TheStig

A kako si izracunao da je 30 odsto vise para? Jel to neka Europejska matematika kod tebe?🤣 Ako gledas baznjaka Xceed je skuplji 14 odsto a ne 30. Ako uzmes spisak opreme vidjeces da bazni Ceed ima obicne halogenke dok Xceed baznjak ima Bi Led farove. Dakle skuplji je jer ima vise opreme koja nije bas jeftina. Druga stvar je da Xcees ima amortizere sa hidrozaustavljacima pa je udobniji nesto. Ima veci prtljaznik i vise prostora za glavu pozadi.

BB

Pa što ga ne kupi ako je tako mala razlika? 😜
Ja mjerim auto „na metar“ ovo mi je jednostavno neka gluma SUV, pa mi u očima ne opravdava „skupoću“

TheStig

Znaš da ja ne volim crossovere i ta sranja. Ma meni ne svaki SUV gluma obzirom da dolaze na tockovima kao da se Xzibit pitao. A pola ih na prednji pogon.