1. Home
  2. Vesti
  3. Štutgart planira da ograniči maksimalnu brzinu za automobile u gradu na 40 km/h!
Štutgart planira da ograniči maksimalnu brzinu za automobile u gradu na 40 km/h!
1

Štutgart planira da ograniči maksimalnu brzinu za automobile u gradu na 40 km/h!

424
1
Podelite sa prijateljima:

Nastavljaju se mere protiv korišćenja automobila. 

Kako navode gradske vlasti nemačkog grada najavljene mere usmerene su kao dodatnom smanjivanju gužvi u gradu, što manjoj emisiji štetnih gasova i zdravijoj životnoj sredini, odnosno da se građani odvrate od upotrebe ličnog automobila.

Nove mere ukoliko budu izglasane u lokalnom parlamentu mogle bi da stupe na snagu sredinom naredne godine. One podrazumevaju ograničenje maksimalne brzine na 40 km/h za ceo centar grada, dok će određeni rejoni imati ograničenje od svega 30 km/h!

Ako i ova nova stroža pravila ne pomognu u smanjivanju količine azotnih oksida u vazduhu u gradu, planiraju se novi, radikalniji koraci. Tada će praktično potpuno biti zabranjena upotreba dizel vozila koje poštuju Eur05 norme, te naravno i onih starijih.

Trenutno, u Štutgartu se u određenim delovima grada ne mogu voziti dizel automobili sa Eur04 motorima (i niže), ali bi nove mere mogle u potpunosti da proteraju „naftaše“ sa ulica grada.

Osim ovoga, čelnici prestonice pokrajine Baden-Vitemberg planiraju niz mera zarad povećanja broja električnih automobila i sličnih „zelenih“ vozila na ulicama Štutgarta.

AutoRepublika 

(424)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

tako i treba, davno se trebalo ugledati na holandiju i rešavanje problema transporta biciklom