1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat nadvisio prodajne rezultate ostalih Stellantisovih brendova u prvom polugođu
Fiat nadvisio prodajne rezultate ostalih Stellantisovih brendova u prvom polugođu
6

Fiat nadvisio prodajne rezultate ostalih Stellantisovih brendova u prvom polugođu

945
6
Podelite sa prijateljima:

Italijanski proizvođač automobila koji posluje unutar Stellantisa, kompanija Fiat je prodala 645 hiljada vozila u dosadašnjem toku godine. Ovo je najbolje postignuće od svih 14 brendova koji posluju unutar gigantskog koncerna, a postignuto je zahvaljujući rastu plasmana od 10%, u odnosu na prošlu godinu. Marka je više od polovine realizacije generisala na vanevropskim tržištima, što je posebno zanimljivo.

Fiat dominira u Južnoj Americi gde drži čak 14,1% tržišnog udela, uz najistaknutije brazilsko tržište gde je čak 22% isporuka bilo u vidu modela Strada. Panda je najviše pomogla Fiatu u Italiji kako bi se dočepao tržipnog učešća od 12,8%. S druge strane, Turska je takođe važna Fiatova adresa, a tamo je učešće brenda na tržištu impozantno: 18,2%. Za to se čelnici imaju zahvaliti lokalno montiranom modelu po imenu Tipo.

Generalno, na evropskom tržištu se po prodaji ističe maleni električni model 500. Nameće se kao najprodavanjije baterijsko vozilo na kontinentu, i lider segmenta malih automobila. Novi Fiat 500 je među pet najprodavanijih automobila u Italiji, Nemačkoj, Francuskoj i Španiji.

Fiat je prethodnih godina splasnuo u Americi, ali sada tamo izvozi model 500e. Verzija tog modela namenjena Amerikancima će dobitovati u nešto kasnije i može se razlikovati od evropski složenog mališana. Inače, mališa nudi 117 konjskih snaga i nekih 320 kilometara dometa s jednom dopunom baterija (WTLP), odnosno nešto manje kada se primene američki standardi.

Odlična postignuća Fiata su postala javna nakon uspeha zabeleženih i u prvim danima jula kada je kompanija predstavila modele Fiat 600 i Fiat Topolino. Uskoro će da debituje i Panda, ali se to neće zbiti pre nego sledećeg jula, baš na 125. godišnjicu kompanije.

AutoRepublika

(945)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Bas me zbunio naslov. Fiatova ponuda u EU je ogranicena na par modela. Ali ga izvlace ostala trzista.

BB

Za razliku od Evope, na drugim tržištima Fiat ima solidne modele. Ne znam zašto neki od njih ne prilagodi ovom tržištu, to bi se prodavalo… Ali čidna im je logika, a možda je i logika da Evropsko tržište više nije interesantno (kao i mnogima), ako je tako, onda im se mora priznati da su bili dalekovodi, jer su to primijenili još prije koju deceniju 😜🤣😂

MRN

Fiat i vizionarstvo ???
Ne zasmejavaj me, molim te 🙂

BB

Pa vidiš da su šočeli da odustaju od Evropskog tržišta kad su svi bjesomučno ulagali u njega , zar to nonisu vizionari? 😂🤣😂

J4ZZ3R

A sta bi tek bilo da imaju vise od tri i cetvrt modela 😉 Fiat je kao pekara koja ima prelep kroasan (500) , jeftin djevrek (panda) i jeftinu i skromnu piticu, ali zato red ispred pekare.

MRN

😊😊😊