1. Home
  2. Vesti
  3. Cene goriva u Srbiji i okruženju tokom jula
Cene goriva u Srbiji i okruženju tokom jula
1

Cene goriva u Srbiji i okruženju tokom jula

2.65K
1
Podelite sa prijateljima:

Cene goriva u Srbiji su u toku jula bile stabilne.

Prosečna maloprodajna cena benzina je povećana za 0,8 din/l (+0,5%) u odnosu na početak meseca, cena dizela je za oko 0,4 din/l manja (-0,2%), dok je najveću promenu doživela cena TNG autogasa, koji je pojeftinio za 3,2 din/l (-4%).

Prosečna cena benzina u zemljama regionu, u toku jula je uglavnom bila u porastu. U Mađarskoj su povećane za 4,5%, Hrvatskoj 3% i Rumuniji 2,5%. Prosečna cena dizela tokom jula je u Mađarskoj povećana za 2,7%, Rumuniji za 1,3% i Hrvatskoj za oko 1,2%, dok su u ostalim zemljama ove promene manje od 1%.

Cene goriva u Srbiji i deset zemalja u okruženju su u prilogu:

Cena sirove nafte u toku jula nisu bile tako stabilne, negde od sredine meseca je uspostavljen trend rasta. Najniža cena evropske referentne nafte BRENT je bila 61,93 dolara za barel, a najviša 67,01 što predstavlja razliku čak od 8,2%. Dijagram je u prilogu:

AutoRepublika

Izvor: UNKS

 

(2647)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mad Max

Srbija je nenormalna država. Ovde je dizel skuplji od benzina (milim jedino u okruženji a možda i u Evropi), i skoro najskuplji na Balkanu i šire…..
I to narod trpi i ćuti. Obzirom ko je na vlasti i šta rade, dobro je da i `leba ima