1. Home
  2. Vesti
  3. Čovek kaže da je pratio instrukcije Google mapa pa završio u reci
Čovek kaže da je pratio instrukcije Google mapa pa završio u reci
0

Čovek kaže da je pratio instrukcije Google mapa pa završio u reci

396
0
Podelite sa prijateljima:

Bez dileme, Google mape su izuzetno korisna stvar, ne samo prilikom vožnje, već i šetnje, jer ova aplikacija pruža precizne instrukcije vezane za pronalaženje željene destinacije.

Jedan čovek, čiji identitet nije obelodanjen, iz očiglednih razloga, propao je kroz led na reci Misisipi usred noći. Lokalna vatrogasna služba kaže da je tim odgovorio na poziv oko 3 ujutro, pronašavši čoveka u vodi, koji je hteo da pređe zaleđenu reku.

Kako stoje stvari, on je samo pokušao da se vrati u hotel, a za dotični „manevar“ je iskoristio Google mape, ukucavši adresu dok je bio van grada. Međutim, problem je što je dobio instrukcije da pređe reku, kako kaže, a on je upravo to i uradio, kriveći Google za nepredviđenu plivačku sesiju u 3 ujutro.

Međutim, s druge strane, postoje velike šanse da Google mape nisu usmerile čoveka preko zaleđene površine. Pre će biti, a ovu verziju su potvrdili i spasioci, da mu je aplikacija sugerisala da pređe reku preko Stoun Arč mosta, tako da bi do hotela došao peške, a ne plivajući.

Najverovatnije je da je čovek instrukcije navigacije shvatio pogrešno, možda želeći da „preseče put“, pa se našao na ledu. Dobre vesti su da je dobro, nakon što je prevezen u bolnicu s blagom hipotermijom.

Mada su po svemu sudeći u ovom slučaju Google mape pružile korektne instrukcije, nije redak slučaj na navigacione aplikacije pošalju ljude u „nedođiju“.

AutoRepublika

(396)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments