1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen uskoro neće nuditi šestogodišnju garanciju u Americi
Volkswagen uskoro neće nuditi šestogodišnju garanciju u Americi
0

Volkswagen uskoro neće nuditi šestogodišnju garanciju u Americi

237
0
Podelite sa prijateljima:

Pre nekoliko godina Volkswagen je Amerikancima predstavio nečuvenu ponudu u pogledu garancije na vozilo, za svakog kupca koji potroši na novac na njihov novi automobil. Ona je bila dvostruko duža od one s kojom se većina konkurencija mogla pohvaliti i iznosila je šest godina ili 72.000 prevaljenih milja (115.200 kilometara).

Kako to obično biva, svemu što je lepo dođe kraj pa će nemački gigant naredne godine sniziti cifru koja govori o dužini trajanja garantnog perioda na „svega“ četiri godine ili 50.000 milja (81.000 kilometara). Iz Volkswagena kažu da će, umesto duže garancije, vlasnici sada moći da dobiju besplatno održavanja tokom prve dve godine, odnosno da će ono biti uračunato u maloprodajnu cenu. Slično kao i sa dužom garancijom, i spomenuto održavanje važi samo za prvog vlasnika.

Nepoznato je zašto je proizvođač originalno odlučio da ponudi tako dugačku garancija, ali se nagađa da je želeo da povrati poverenje kupaca nakon „dizelgejt“ skandala. U prvih šest meseci ove godine ona je skočila na 152.883 primerka, što je rast od 6,2% u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Najprodavaniji model kompanije je Tiguan (47.759), a prate ga Jetta (40.487) i Atlas (30.302).

AutoRepublika

(237)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments