1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche nastavlja da ulaže u električne bicikle
Porsche nastavlja da ulaže u električne bicikle
0

Porsche nastavlja da ulaže u električne bicikle

592
0
Podelite sa prijateljima:

Električni bicikli su u sve većem fokusu germanskog brenda. 

Marka iz Štutgarta je nedavno obelodanila da je kupila udeo od 20% u kompaniji Fazua. Reč je o proizvođaču pogonskih delova za električne bicikle, koji je lociran u Holandiji. Fazuin pogonski sistem za baterijske bicikle ima masu od svega 4,6 kg, i pruža do 250 W snage. Trenutno, Fazua isporučuje elektromotore za brendove kao što su: Cairn, Canyon, Pinarello i Trek.

Porsche je ostavio mogućnost dodatne kupovine udela u ovom preduzeću, ukoliko se iskaže da je njihov potencijal lako ostvariv. Ali, ovo nije jedini upliv nemačkog proizvođača automobila u svet električnih bicikala. Naime, oni već sada nude dva takva modela – Sport i Cross. Doduše, oba su nastala u saradnji sa nemačkom firmom Rotvild.

Porsche navodi da će nastaviti da sarađuje sa pomenutim preduzećem, ali mnogo toga upućuje na plan da ovaj brend počne samostalno da proizvodi električne bicikle. Porsche sa investicionim partnerom, kompanijom Pronooc, ustanovio dva zajednička projekta. Jedan od njih fokusiran je na razvoj naredne generacije električnih dvotočkaša sa pedalama. Pored razvoja, posvećeni su i procesu proizvodnju, ali i distribuiranja ovakvih vozila.

Jasno je da Porsche ozbiljno računa na sve veću popularnost električnih „bajseva“, i ta klasa je već pokazala potencijal u razvijenim zemljama Evrope. Izgleda da Porsche gleda širu sliku u vezi sa elektrifikacijom.

AutoRepublika 

(592)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments