1. Home
  2. Vesti
  3. Kineski SUV Haval H5 je dizajnirao… Vidi se ko!
Kineski SUV Haval H5 je dizajnirao… Vidi se ko!
1

Kineski SUV Haval H5 je dizajnirao… Vidi se ko!

479
1
Podelite sa prijateljima:

Kineski SUV Haval H5 druge generacije je, u donekle skrivenoj formi, po prvi put „uslikan“ pre dva meseca, ali tek nakon toga njegova pojava postaje sve konkretnija. Great Wall, kao vlasnik marke Haval, ovom prilikom je objavio par fotografija krosovera u punoj veličini.

Može se pretpostaviti da če četvorotočkaš s internom oznakom B06 zameniti aktuelnu iteraciju čistokrvnog terenca, modela H5, koji nije ništa drugo nego alternacija vozila namenjenog vožnji po nepristupačnim terenima Great Wall Hovera. Međutim, moguće je da će se oba modela proizvoditi simultano, i kao takvi nuditi kupcima, što je u skladu s trendovima koji krase kinesku automobilsku industriju.

Haval H5 – bok i stražnjica

Fil Simons je radio na stilu novog SUV-a, a sudeći po onom što vidimo na ilustracijama, očigledno je da je gospodin nekada bio angažovan u kompaniji Jaguar Land Rover. I zaista, Simons je bio šef dizajna spoljašnosti marke Land Rover, sve do leta 2018. godine, kada se preselio u Narodnu Republiku Kinu, kako bi preuzeo dirigentsku palicu odeljenja za dizajn brenda Haval.

Novi H5 nema dodirnih tačaka sa ostalim vozilima iz game Havala. Ne samo da je vidna sličnost u proporcijama s onim što nude krosoveri s Land Rover oznakama, već dominantnom pojavom, H5 čak podseća i na G klasu iz Mercedes-Benza. Tu su razni dodaci namenjeni terenskim uslovima vožnje, poput crnih branika, pragova i zaštita iznad lukova točkova.

Haval H5 – enterijer

Nažalost, fotografije enterijera nemamo, barem ne zvaničnih. Zato su tu špijunske „fotke“.

One nam otkrivaju prisustvo dva velika displeja, centralni tunel s rotacionim tasterom za upravljanje postavkama automatskog menjača, kao i još neke detalje koji neodoljivo posećaju na stil britanskih terenaca. Jedina tehnološka pojedinost koja je već sada dostupna, a tiče se budućeg Havala H5, jeste ta da će ovaj „delija“ koristiti novu platformu, koja kao takva još uvek nije ugostila niti jedan model Great Walla.

„Punokrvna“ premijera novog SUV-a iz Kine, obradovaće publiku u nekom trenutku koji pripada trećem tromesečju ove godine.

AutoRepublika

(479)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Očito da je bivši uposlenik dobru količinu dokumentacije pokrao, tj uzeo bez pitanja.