1. Home
  2. Prezentacije
  3. Predstavljen preslatki Audi A1 „Allroad“
Predstavljen preslatki Audi A1 „Allroad“
2

Predstavljen preslatki Audi A1 „Allroad“

561
2
Podelite sa prijateljima:

Audi je upravo predstavio verziju malenog A1 koji putnicima nudi povišenu poziciju sedenja u odnosu na najmanji klasični hedžbek ingolštatske marke. Zvanična premijera za evropsko tržište će biti upriličena pre kraja tekuće godine.

Iako u mehaničkom smislu novi A1 Allroad deli mnoštvo komponenti s klasičnim A1, sistem ogibljenja je modifikovan na novitetu, pa je tako robusnija verzija viša za 35 milimetara u odnosu na „običnu“, a veći su i točkovi na sposobnijoj varijanti. Proizvođač navodi da u idealnim okolnostima, A1 Allroad poseduje za 4 centimetra veći klirens od standardnog A1.

Puno je i novih stilskih detalja koji bi gradskom mališanu trebalo da podare muževniji izgled u odnosu na model iz kojeg je nastao. Rešetka hladnjaka deluje moćnije, a jedinstveni su i dvostruki otvori iznad maske hladnjaka.

Prednji branik poseduje i mesto predviđeno za montažu registarske tablice. Lukovi iznad točkova su mišićaviji a na novitetu su upadljive i takozvane suknjice duž bočnih strana. Kroz sličan stilski tretman, provučen je i zadnji kraj vozila. Točkovi koji se ugrađuju u A1 Allroad moraju biti promera između 16 i 18 inča, ukoliko se žele poštovati normativi proizvođača.

Ukupno je dostupno devet nijansi za boju karoserije, a moguće je naručiti i dvobojnu kombinaciju u kojoj je krov crne ili sive boje. Dostupan je i opcioni „crni stilski paket“, koji je karakterističan po tome što u donjim zonama kombinuje sekcije finiša u crnoj, umesto u standarnoj srebrnoj boji koja podseća na nijansu nerđajućeg čelika.

Unutrašnjost Allroad verzije je bezmalo identična onome što smo videli u klasičnom A1. Kupci mogu da biraju nijanse kojim će biti akcentiran trim na centralnom tunelu, otvorima za ventilaciju, panelima vrata…

Centralnom konzolom dominira virtuelni kokpit dijagonale 10,25 inča koji je standardni deo opreme u celoj gami malenog premijum „šatro krosovera“ (krosover je „šatro terenac“ p.a.). Ipak, kako je osnovna premisa premijum marki: „Izvući što više novca kupcima iz džepa“, tako i virtuelni kokpit noviteta nudi dve postavke, standardnu i onu koja pruža prošireni sadržaj funkcija.

Centralon postavljeni ekran osetljiv na dodir poseduje 10,1 inča po dijagonali, a opciono je dostupan. Nudi mogućnost prikaza navigacione rute, satelitske mape i nove 3D postavke u gradskoj vožnji. Pored mogućnosti upravljanja putem dodira, tu je i raspoznavanje glasova, a novitet poseduje i Apple CarPlay i Android Auto opcije konektivnosti.

Audi još uvek nije obelodanio koji će motori pokretati Allroad verziju, ali je za pretpostaviti da će samo preuzeti paletu pogonskih sklopova iz standardnog A1, o kome možete dosta saznati pretragom na stranicma našeg portala. O ceni, još uvek ni reči, ali je za pretpostaviti da će svaki dodatni, od ukupno 4 centimetara više klirensa spram modela A1, kupci plaćati po par stotina evra.

AutoRepublika

Izvor: CarAdvice

(561)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Rajko

Skoda. Samo u nekim drugim bojama.

J4ZZER

Ti kao u onom vicu za Rosrahofu mrlju… Skoda, Skoda, Skoda 🙂

Ali u ovom slučaju su najmanje u krivu