1. Home
  2. Prezentacije
  3. Mahindra Global Pik Up stiže da pomrsi račune tvorcima Rangera i Hiluxa
Mahindra Global Pik Up stiže da pomrsi račune tvorcima Rangera i Hiluxa
4

Mahindra Global Pik Up stiže da pomrsi račune tvorcima Rangera i Hiluxa

2.06K
4
Podelite sa prijateljima:

Indijski proizvođač automobila Mahindra je paraleleno s električnim krosoverom po imenu Thar.e, o kom smo pisali u ranijem delu ove nedelje, predstavila još jedan automobil. Taj model je mnogo bliži serijskoj verziji i otpočinjanju masovne proizvodnje, a dobio je ime Mahindra Global Pik Up.

Novajlija je utemeljen na serijskom SUV-u nazvanom Mahindra Scorpio-N.

Mahindra PikUp

Mahindra proizvodi automobile ovog obličja već poduže. PikUp bazian na prvoj generaciji Scorpiona je prodavan ne samo u Indiji, već se mogao pazariti i u Africi i u Australiji. U pitanju je veoma prost i relativno priuštiv kamionet koji još uvek niko ne želi da povuče iz procesa montaže.

Novi pikap kamionet bi trebalo da se dopadne onima koji traže više prestiža i koji su spremni da za to dodatno i plate. Tim delom tržišta sada dominiraju modeli Ford Ranger i Toyota Hilux, pa otuda i naslovna referenca ka njima. Povrh toga, indijski kamionet će pokušati da bude popularniji od navedenog dueta, ne samo na pobrojanim teritorijama, već i u jugoistočnoj Aziji i Južnoj Americi. Nije ni čudo da je onda konceptu nadenuta i odrednica „Global“.

Međutim, sada imamo posla još uvek samo s prototipom koji je obilato dekorisan brojnim dodacima, a koji podrazumevaju disalicu (originalni staroslovenski izraz je „snorkel“), prtljažnik podesan za izlete i razne ekspedicije, dodatna odmorišta za noge, vitlo i dodatnu rasvetu u vidu reflektora.

Veoma je malo informacija o konkretnom vozilu. Pikap kamionet leži na produženoj platformi s modela Scorpion-N, a koji je utemeljen na konceptu „školjka na šasiji“. Takođe integriše nezavisno oslanjanje na prednjoj osovini i kontinuiranu zadnju osovinu.

Pod haubom se nalazi turbodizel s indeksom mHawk 2.2. U donorskom SUV-u taj agregat odbacuje 132 ili 175 konjskih snaga, a povezan je s ručnim ili šestobrzinskim automatski menjačem marke Aisin. Dakle, to je razumno očekivati i kod kamioneta.

Na izvesnom broju tržišta će se pojaviti i benzinske alternative, dok će pogonski točkovi biti svi do jednog, i to uz čvrstu vezu s prednjom osovinom. Među opcionalima će se, saglasno obećanju konstruktora, naći i adaptivni tempomat, panormski krovni otvor i pomoć pri parkiranju.

Jednom rečju, ništa neobično i sve u skladu s kanonima tog automobilskog segmenta. Ostaje samo da se konceptno vozilo po imenu Mahindra Global Pik Up prevede u svet komercijalizovanih modela, a to bi trebalo da se desi 2025. godine. Barem tako tvorac planira, a šta će režirati Tvorac, ostaje da vidimo.

AutoRepublika

(2059)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Odlicno Mahindra! Sasvim dobar pikap, ako jos pouzdanost bude na nivou izgleda bice to uspesno vozilo! Uzgred: u odnosu na model Thar.e ovaj pikap deluje prilicno pitomo i civilizovano. Malo one grubosti ne bi mu skodilo, na protiv! Nedostaje nam jos cena pa da se prepustimo slatkim snovima! 🙂

BB

Ima ih i kod nas…
ovaj polovnjak plijeni malenom cijenom…
https://olx.ba/artikal/54798490/

Zoca

Posto je vecih dimenzija ,a u Indiji je porez na velicinu😁ici ce u izvoz.

Bungi

Izgleda mi prilično zrelo.Čak i za nijansu modernije od američkih uzora.Samo da budu uporni.Ne moraju odmah u sjedinjene države.Azija i Afrika su dovoljne za početak.I naravno Južna Amerika.