1. Home
  2. Vesti
  3. Cupra priprema električni kupe krosover visokih performansi
Cupra priprema električni kupe krosover visokih performansi
0

Cupra priprema električni kupe krosover visokih performansi

158
0
Podelite sa prijateljima:

Seatova performantna marka, Cupra, u Frankfurtu će predstaviti koncept koji će biti prethodnica njenog prvog serijskog električnog modela.

Reč je o „kupe“ krosoveru s petoro vrata, a zadatak studije je da naglasi orijentisanost marke ka kombinaciji visokih performansi i napredne tehnologije.

Serijska verzija će najverovatnije koristiti usluge MEB električne arhitekture VW grupe, koja će činiti bazu i za modele VW-a, Audija, Seata i Škode.

Forma Cuprinog aduta je slična onoj VW ID Crozza, takođe koncepta električnog krosovera. Crozz je predstavljen 2017. na Salonu automobila u Šangaju, a u prodaju će krenuti 2020.

Šef Seata, Luka De Meo, izjavio je prošle godine da će španska marka iskoristiti Cupru kao lansirnu rampu za planove elektrifikacije.

„Cupra je marka koju će Seat iskoristiti za prvu fazu elektrifikacije, jer će elektrifikovani pogonski sistemi inicijalno biti skuplji u odnosu na tradicionalne. Potreban nam je brend koji će višu prodajnu cenu držati održivom“, rekao je De Meo. On je takođe potvrdio da će Cupra startovati s lansiranjem „plug-in“ hibrida pre prebacivanje na čisto električna vozila.

U februaru, Seat je skinuo veo s Formentora, „plug-in“ hibridnog koncepta.

Kompanija je najavila lansiranje šest elektrifikovanih automobila do 2021., a u njih su uključena dva čisto električna modela i četiri „plug-in“ hibrida.

Na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi, Seat je predstavio el-Born koncept, praktično verziju VW-a ID.3, čija će se serijska varijanta naći na frankfurtskom salonu.

AutoRepublika

(158)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments