1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Mini sledeće godine prelazi na direktnu prodaju u Evropi
Mini sledeće godine prelazi na direktnu prodaju u Evropi

Mini sledeće godine prelazi na direktnu prodaju u Evropi

343
3
Podelite sa prijateljima:

Sledeća godina će označiti početak promene prodajne strategije BMW Grupe. Mini će biti prvi brend iz konglomerata koji će prodavati svoje automobile koristeći ono što bismo opisali kao hibridni prodajni model koji počinje da se primenjuje u Italiji, Poljskoj i Švedskoj 1. januara 2024. godine.

BMW Grupa ima za cilj da pređe na direktnu prodaju sa maloprodajnim partnerima, što bi trebalo da donese standardizovane cene širom zemlje i direktniji korisnički interfejs. Kako tranzicija bude napredovala, kompanija će se fokusirati na digitalizaciju celog procesa kupovine, omogućavajući kupcima da se neprimetno prebacuju između online i fizičkih iskustava kupovine u zavisnosti od njihovih preferencija.

Važno je napomenuti, međutim, da ovaj model BMW Grupe ne nastoji da zameni postojeću maloprodajnu mrežu, već da je dopuni. Kompanija priznaje stalnu važnost ličnog kontakta sa kupcima i ulogu maloprodajnih partnera, navodi se u zvaničnom saopštenju za štampu. Ovi partneri će nastaviti da igraju ključnu ulogu u novom modelu, osiguravajući da kupci dobiju visokokvalitetne konsultacije i brigu po kojima je BMW poznat.

U suštini, novi model prodaje nudi hibridni pristup, sa onlajn i fizičkim kanalima podržanim integrisanim IT sistemom. Ova kombinacija je postavljena da kupcima pruži raznovrsnije i personalizovanije iskustvo kupovine. Iako je digitalizacija ključna, kompanija takođe priznaje da se preferencije kupaca razlikuju, a model agencije nastoji da ih sve neprimetno prilagodi. Pored toga, novi model takođe omogućava prodavcima pristup celokupnom inventaru vozila BMW Grupe, omogućavajući im da pruže širi spektar opcija kupcima.

Dok je Tesla poznat po svom prodajnom modelu direktne kupovine, model agencije BMW Grupe se značajno razlikuje. BMW-ov pristup zadržava i jača svoju postojeću maloprodajnu mrežu, koja igra centralnu ulogu u novoj prodajnoj strategiji. Nasuprot tome, Tesla svoja vozila prvenstveno prodaje direktno potrošačima kroz izložbene salone u vlasništvu kompanije i svoje veb stranice, zaobilazeći tradicionalne dilere. Hibridni model BMW Grupe naizgled integriše najbolje iz oba sveta, omogućavajući kupcima da biraju između onlajn i fizičkih iskustava, uz održavanje kritičnog odnosa sa maloprodajnim partnerima.

AutoRepublika

(343)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Da li ta kupovina on-line istovremeno znači i kraj popustima iz „pregovaračkog procesa“ ?

Branko

Da! 🙂 Ukratko, sve će nadzirati proizvođač, kao kad kupuješ fen za kosu u super marketu. Probaj osigurati popust iz pregovaračkog procesa za „Teslu“. A „hibridni“ model je samo za prijelazno razdoblje da ne moraju plaćati oodštete dilerima…

S mile

Popusti su lazni. Ono, dignu cenu, pa ako je kupac za cenkanje, daju mu malo. A ako nije, onda cepaj misko.

I to je daju posrednici, profiteri, od svoje marze.

Direktnom kupovinom imas najnize cene. A bez cenkanja.

Skoro kupismo neku tehniku. U lokalnoj prodavnici jedna cena. Izguglah proizvod, vidim da ga ima za 15% manje on line. Porucih. I sa brzom postom, bi dosta jeftinije nego u prodavnici. Rabati…. posrednici…preprodavci…