1. Home
  2. Vesti
  3. Audi A8 kao pikap kamionet
Audi A8 kao pikap kamionet
3

Audi A8 kao pikap kamionet

2.45K
3
Podelite sa prijateljima:

Neposredno nakon “onlajn” premijere moćne mašine iz Ingolštata, perjanice game putničkih automobila Audija S8, do javnosti su došle vesti o postojanju, do ovog trenutka, nepoznate verzije luksuzne nemačke limuzine iz prve generacije. Radi se o preradi konvencionalne varijante u pikap kamionet, a subjekt modifikacija je bio primerak modela A8 (D2) koji je proizveden 1994. godine.

Vlasnik konkretnog primerka Audija je izvesni Stiv, koji je novinarima ispričao priču o nastanku ideje za ovu nesvakidašnju preradu. Naime, Englez je za svoj posao koristio kamionet, tokom čitave decenije koja je prethodila momentu prodaje istog.

Shodno tome, i u saglasnosti sa činjenicom da mu je za obavljanje svakodnevnih zadataka vozilo tog tipa bilo neophodno, Stiv je odlučio da svoju limuzinu iz 1994. godine preuredi u omanji kamionet. Ono što je ovde posebno impresivno, pored krajnjeg rezultata, svakako je činjenica da mu je za tako nešto bilo potrebno svega šest dana.

Stiv se nije uplašio kompleksnosti zahvata, posebno obrade aluminijumske karoserije svog Audija A8, pa je taj deo posla poverio kompaniji specijalizovanoj za pružanje usluga tog tipa. Profesionalci su zavarili zadnja vrata i oblikovali prtljažnik.

Stiv je odlučio da svojeručno, brusilicom obavi preostali deo zadatka preoblikovanja karoserije, što je u krajnjem ishodu dalo izgled vozilu koje vidimo na fotografijama. Delovi karoserije koji su se ispostavili nedostajućim u ovoj operaciji, izradio je svojeručno, a za ostatak strukture su bili zavareni primenom iste tehnike koju je originalno koristio nemački proizvođač.

Pored toga, pogonski sklop je ostao neizmenjen. Dakle, Audi A8 je s proizvodnih traka sišao, posedujući V8 motor zapremine 4,2 litre uz razvoj 300 konjskih snaga koje su se otpremale na sva četiri točka putem petostepene automatske transmisije.

Vest dolazi u pravom trenutku, odnosno ispostavlja se da je Stiv u potpuno istom „fazonu“ kao Škoda koja je dozvolila svojim studentima da prerade regularnu verziju Kodiaqa u pikap kamionet, a nedavno su na opšte iznenađenje i komšije Audija, predstavile svoj unikatni model, odnosno viđenje pikapa.

Za osnovu je poslužio veliki krosover X7.

AutoRepublika

(2453)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Ako je proizveden ,1994. menjac moze biti samo sa cetiri stepena u 4.2 V8 verziji.Mislim da je petostepeni bio od 1997.

polovni-autodelovi.rs