1. Home
  2. Vesti
  3. Audi S8 (2020.) u punom sjaju i moći
Audi S8 (2020.) u punom sjaju i moći
0

Audi S8 (2020.) u punom sjaju i moći

2.85K
0
Podelite sa prijateljima:

Audi je aktuelni A8 lansirao pre dve godine, dok su se prototipovi S8, bez maske, našli na Nirburgringu prošle godine.

Konačno, došao je momenat za oficijelno predstavljanje „gospodara autobana“, koji dolazi s 570 ks. Ovaj podatak će sigurno biti primamljiv za sve one koji planiraju kupovinu moćnog Audija sa 4,0-litarskim twin-turbo V8 motorom, koji isporučuje i 800 Nm maksimalnog obrtnog momenta, što je svakako preko potrebno automobilu mase od gotovo 2,5 tona.

Inkorporirana je i blaga hibridna tehnologija sa sistemom od 48 V, što doprinosi efikasnosti i performansama.

Velika snaga donosi i pojačanu potrebu za kontrolom, tako da ne čudi što je marka iz Ingolštata standardno opremila S8 aktivnim, prediktivnim sistemom ogibljenja. Reč je o sposobnosti vozila da podiže i spušta svaki točak ponaosob da bi se kontrolisalo kretanje u različitim situacijama. Kamere mogu detektovati rupe i neravnine na putu, tako da se automobil prilagođava voznoj podlozi na koju nailazi.

Pored toga, kada se sistem podesi na dinamičnu vožnju, ogibljenje limitira naginjanje karoserije na oko 2,5 stepeni. U komfornoj postavci, sistem oslanjanja će omogućiti naginjanje od čitavih 5 stepeni da bi se apsorbovale lateralne sile. Pogonski sistem na sve točkove je naravno tu, zajedno s upravljanjem na sve točkove i sportskim diferencijalom. Karbon-keramičke kočnice su opcione.

Pored naplataka s pet paoka i S oznaka napred i nazad, oštro oko posmatrača može uočiti i nešto agresivniji „anfas“ s redizajniranim bočnim usisnim otvorima. Stvari su nešto očiglednije pozadi, gde se nalazi kvartet završetaka izduvnih cevi, koji zamenjuju trapezoidne jedinice kod standardnog A8.

Izmene su prisutne i u unutrašnjosti vozila, gde S8 dobija ekskluzivno „nebo“ od Carbon Vectora, koji kreira specijalan 3D efekat. Mat aluminijumski trim i „dijamantski“ šavovi na sedištima, s izvezenim S oznakama takođe izdvajaju performantnu verziju od „obične“. Naravno, digitalni ekrani i napredna tehnologija su sveprisutni. Zapravo, Audi kaže da potpuno opremljeni S8 poseduje pet radara, šest kamera, dvanest ultrasoničnih senzora i laserski skener.

Svim ljubiteljima Audija S8 preporučujemo da pročitaju OVAJ TEKST.

AutoRepublika

(2853)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments