1. Home
  2. Vesti
  3. Opel Corsa i dalje dostupna s atmosferskim motorom
Opel Corsa i dalje dostupna s atmosferskim motorom
0

Opel Corsa i dalje dostupna s atmosferskim motorom

678
0
Podelite sa prijateljima:

Tradicionalni ljubitelji Opel Corse će i dalje moći svog ljubimca da priušte sa starim dobrim atmosferskim motorom.

U skladu s vladajućim trendovima u automobilskoj industriji, Opel, koji je sada u vlasništvu PSA, odlučio je da Corsu F inicijalno predstavi u električnoj verziji. To je bilo pre oko mesec dana, a sada je marka iz Riselshajma spremna da sa nama podeli fotografije i bliže detalje u vezi s konvencionalno pogonjenim verzijama novajlije iz B segmenta.

Ne treba da čudi što je dizajn gotovo identičan modelu koji smo videli u maju, kada je obelodanjena Corsa-e, tako da ćemo se fokusirati samo na sočne detalje. Bez obzira što je mali Opelov hedžbek spreman za „električnu“ budućnost, on je i dalje dostupan sa 1,2-litarskim benzincem od 75 ks.

Ovaj atmosferski agregat će se naći u osnovnoj Corsi i biće u sprezi isključivo s petostepenim manuelnim menjačem. Kome je potrebno više snage, turbomotor iste radne zapremine će biti u ponudi u dva izdanja: 100 ks i 205 Nm, kao i 130 ks i 230 Nm. Slabiji će koristiti standardno usluge šestostepenog manuelnog menjača, dok će osmostepeni automatik biti opcija. Snažniji će biti dostupan ekskluzivno s automatskom jedinicom, uz pomoć koje će sprint do „stotke“ obavljati za 8,7 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 188 km/h.

Pored EV verzije i benzinskog trilinga, nova Corsa će biti dostupna i sa štedljivim 1,5-litarskim turbodizelom sa 102 ks i 250 Nm.

Poput električne Corse, i tradicionalna verzija će biti dostupna s LED matričnim farovima, što je inauguracija ove tehnologije u B segment.

U najlakšem izdanju, atraktivni mališan će raspolagati masom od samo 980 kilograma (bez vozača). Automobil je dugačak 4,06 metara, što je otprilike identično u odnosu na prethodnika, dok je linija krova spuštena za 48 milimetara, bez negativnog uticaja na prostor u visini glava vozača i suvozača. Pitate se kako je to moguće? U odnosu na Corsu E, putnici na prednjim sedištima sede 28 milimetara bliže asfaltu.

Opel će Corsu staviti u ponudu u Edition, Elegance i GS Line paketima opreme, s tim što se „naoštrene“ GSi i OPC verzije očekuju nešto kasnije.

AutoRepublika

(678)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments