1. Home
  2. Vesti
  3. Kraj proizvodnje Opel (Vauxhall) Astre u Velikoj Britaniji
Kraj proizvodnje Opel (Vauxhall) Astre u Velikoj Britaniji
1

Kraj proizvodnje Opel (Vauxhall) Astre u Velikoj Britaniji

376
1
Podelite sa prijateljima:

Poslednji primerak kompakta sišao je sa proizvodnih traka u Velikoj Britaniji.

Astra se od sada proizvodi isključivo u Nemačkoj, u pogonu u Riselshajmu, pokraj sedišta Opela. Fabrika u Britaniji oprostila se od ovoh hečbeka posle više od četiri decenije montaže tog modela. To je bio Astrin dom od davne 1981. godine.

Tokom poslednjih četrdesetak godina, odavde je izašlo više od četiri miliona jedinica nekada popularne Astre. Poslednji primerak Astre K stvoren na Ostrvu bio je Sport Tourer 1.2 Turbo SRi Nav u crvenoj boji. Inače, Stellantis je već novu namenu ovoj fabrici.

Od početka naredne godine, ovde će se vršiti montaža tri električna modela: Opel (Vauxhall) Combo e-life, zatim Citroen e-Berlingo i Peugeot e-Rifter. Ovo će ujedno biti i prva fabrika Stellantisa koja će se baviti proizvodnjom isključivo električnih vozila.

Stellantis je u transformaciju pogona investirao više od sto miliona funti. Šef Vauhalla, Pol Vilkoks, iskazao je zadovoljstvo zbog svetle budućnosti ove fabrike. “Otvaramo novu etapu i hitamo ka električnoj budućnosti”, rekao je Vilksoks.

AutoRepublika 

(376)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Neka joj je lahka i mehka crna zemlja …

A sada „new age“ …