1. Home
  2. Vesti
  3. McLaren nezainteresovan za SUV, veruju u uspeh drugih modela
McLaren nezainteresovan za SUV, veruju u uspeh drugih modela
0

McLaren nezainteresovan za SUV, veruju u uspeh drugih modela

158
0
Podelite sa prijateljima:

Na ovogodišnjem izdanju Festival of Speed u Gudvudu moglo se videti nekoliko novih odnosno nadolazećih luksuznih SUV modela, ali ne i takav automobil sa McLaren oznakom. 

Zašto? Pa, kako kažu čelnici britanske marke, njihov plan je potpuno drugačiji. Pre svega, ističu da SUV model nije deo njihovog DNK te da su odlučni da rade ono u čemu su najbolji.

Ipak, McLaren planira da značajno uveća svoju prodaju na godišnjem nivou, a automobil koji bi trebalo da im u tome pomogne je jedan GT. Za ovog proizvođača izlazak u GT svet nije mala stvar, s tim da McLaren želi da zadrži svoje performanse, ali da ih ponudi u značajno praktičnijem paketu.

„Želimo da vozač našeg GT modela izađe iz automobila odmoran i srećan, a ne kao da je upravo odvozao 24 časa na Le Manu, kakav je često osećaj kada napustite neki superautomobil nakon duže vožnje od dva sata“, rekao je jedan od rukovodilaca McLarena.

Očekuje se da će ova marka ponuditi više GT automobila, jer su već najavili da će do 2025. godine plasirati čak 18 novih modela. Osim toga, McLaren ističe da će od navedene godine sva vozila u gami biti hibridi, kao i da su uveliko počeli istraživanje mogućnosti za plasman potpuno električnog automobila.

Plan McLarena je da do 2025. godine uspe da podigne nivo prodaje na 6.000 automobila na godišnjem nivou.

AutoRepublika 

(158)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments