1. Home
  2. Vesti
  3. Subaru predstavio Legacy za modelnu 2020. godinu
Subaru predstavio Legacy za modelnu 2020. godinu
1

Subaru predstavio Legacy za modelnu 2020. godinu

280
1
Podelite sa prijateljima:

Fiat-Chrysler i Ford su se već povukli sa tržišta limuzina, u istom pravcu ide i General Motors, ali na američkom tržištu još postoji proizvođača koji smatraju da tradicionalni sedani sa četvoro vrata imaju svoje mesto pod Suncem. Jedan od njih je Subaru koji je debitovao sa novom generacijom modela Legacy na ovogodišnjem Salonu automobila u Čikagu.

Prošle godine je isporučeno oko 40.000 jedinica što je najmanja cifra u poslednjih pet godina, a iako nas japanski proizvođač vozila uverava da je Legacy potpuno nov u svakom pogledu, barem sa dizajnerske strane to ne možemo zaključiti na prvi pogled. Većina linija je zadržana sa prethodnika, ali Subaru tvrdi da je oko 70% stilskih detalja potpuno novo, odnosno razvijeno za sadašnju generaciju.

Oblast kojoj je proizvođač posvetio najviše pažnje se odnosi na novu platformu koja bi trebalo da omogući udobniju i tišu vožnju na čemu bi pozavidela većina konkurenata. Promene je pretrpeo i enterijer sa novim 11,6-inčnim monitorom i kvalitetom u rangu premijum proizvođača.

Kako Subaru nema svoju premijum diviziju tako će Legacy morati da pruži za svakog po malo,  od onih koji žele jeftino i jednostavno prevozno sredstvo pa sve do onih koji se nadaju luksuznoj premijum limuzini. Za ovu drugu grupu kupaca kompanija je spremila potpuno nove Limited XT i Touring XT verzije sa ciljem da napadne Acuru, Lincoln i ostale „jeftinije“ premijum divizije.


Kada je reč o mehanici, ponuda startuje sa 2,5-litarskim benzincem. On se mogao naći pod haubom i prethodne generacije, ali iz Subarua tvrde da je oko 90% delova potpuno novo. Snaga je ostala identičnih 182 „konja“, a prenosi se na sva četiri točka preko automatskog CVT menjača.

Spomenuti luksuzniji modeli stižu sa potpuno novim 2,4-litarskim turbo agregatom sa solidnih 260 konjskih snaga koji treba da zameni dosadašnji 3,6-litarski motor u konfiguraciji od šest cilindara. Subaru obećava ubrzanje do 100 km/h za manje od šest sekundi, ali velika mana leži u podatku da manuelni menjač više nije u ponudi, čak ni kao opcija.


Subaru već sada prima narudžbe, a prvi modeli će biti isporučeni kupcima na jesen po početnoj ceni od 24.500 američkih dolara. Proizvođač se ne zadovoljava postignutim i uskoro bi trebao da debituje i sa karavanom koji će se opet prodavati pod Outback oznakama.

 AutoRepublika

(280)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Dejan

Imam Forestera kao službeno vozilo i to tako dobro ide da sam ja i dan danas posle 5 godina fasciniran ubrzanjem kad se potopi gas. Jedino je manuelni menjač malo više neprecizan i pomalo je kamionskog hoda i naravi ali ni on ne uspeva da upropasti doživljaj. Mada nije da se ne trudi… Pre par godina sam išao da probam jedan Legacy koji sam hteo da kupim za sebe ali me je onaj CVT menjač opasno odbio od kupovine. Ne toliko što se tiče eventualne pouzdanosti već više zbog nekako neobičnog rada motora,jednostavno tražio je malo navikavanja ali ja baš… Pročitaj više »