1. Home
  2. Vesti
  3. Nio vrši desant na Francusku
Nio vrši desant na Francusku
5

Nio vrši desant na Francusku

1.15K
5
Podelite sa prijateljima:

Francuska je sada uključena u naredna proširenja mreže marke Nio u Evropi. Kineski proizvođač je počeo da gradi svoj tim, ali još ne daje zvaničan datum lansiranja.

Nakon Norveške 2021. godine, Nio je počeo da nudi svoja vozila u drugim evropskim zemljama u prošloj godini. U pitanju su Holandija, Švedska, Danska i Nemačka. Uprkos tome što prodaja ostaje relativno niska, ove godine bi trebalo da se brend proširi na druga tržišta. Kao što se i očekivalo, Francuska je u „sledećoj rundi“, pošto je proizvođač upravo potvrdio montažu prostora za Nio France u Parizu i stvaranje tima.

Niovim aktivnostima u Francuskoj tako će upravljati Nikolas Vinselot, koji je već više od dve godine uključen u etabliranje kineskog proizvođača u Evropi. Za Francusku, sa njim će posebno biti Pjer August (prodaja), Tomas Šretien (Marketing) i Erik Banh (posleprodaja), svi sa iskustvom sa različitim proizvođačima (Tesla, Ford, Nissan, Vinfast, …).

Za sada, Nio ne saopštava nikakve druge detalje za svoj „napad“ na Francusku. Ni datum, ni konstituciju mreže, ni partnera nakon prodaje ili drugo. Jedan od stubova razvoja biće uspostavljanje mreže za razmenu baterija. Nio je zaista pokazao da želi da naglasi ovaj korak pre nego što plasira vozila u nekoj zemlji.

Međutim, početni ciljevi su revidirani naniže. Ambicija je bila da se do kraja 2023. godine ponudi 120 stanica za razmenu u Evropi. Cilj je sada 80. Ali to će nesumnjivo biti teško ostvarivo, sa 26 aktivnih stanica. Cilj od hiljadu otvorenih stanica u Evropi do kraja 2025. izgleda gotovo nemoguće postići. Nio ovo kašnjenje objašnjava vremenom potrebnim za administrativne formalnosti, složenijim i dužim nego u Kini, gde proizvođač planira da instalira hiljadu stanica – za godinu dana!

AutoRepublika

(1153)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Niko ne zna šta je „napad“ dok ga Kinez ne „napadne“.Kad se okreneš oko sebe brzo shvatiš da je većina tehničkih(materijalnih) stvari u tvom životu iz NRK:odjeća,obuća,bijela tehnika, tv, tačunari, telefoni, automobili, motocikli, kosalice, trimeri, bušilice, brusilice,… Vrijedni „ping pong“ radi kao žuti mrav, dok mnogi evropljani pametuju.Šuština priče neradnika je da ništa ne radi jer se ništa ne isplati.????😴

Tradicija

Upravo tako samo što 90% ovih što kažu „kinesko s….“ nisu svesni da su kinezi bukvalno prisutni u svakoj tehničkoj robi.Evo na primer većina kupaca bele tehnike još uvek smatra da je Gorenje skoro kao domaći proizvod (Slovenija) a ustvari sve komponente dolaze iz Kine i samo se sklapa u Sloveniji jer su oni kupili brend i rade.

s mile

Nekom prilikom dve žene u kineskoj robnoj kući razgovaraju, i jedna kaže, Ma to je kinesko nekvalitetno, kinez koji radi tu, u prolazu čuje razgovor, i odgovori im, Nemate vi para za kvalitetno kinesko. Zato nam i prodaju jeftinozu….

Zoca

Pa pazi Hajsens je ok sto se TV-a tice i kupili su Gorenje jer za EU pakuju televizore u Mariboru.@Sto se ostalih proizvoda tice ne znam Gorenje je vecinu genericnih kineza rebrendiralo ranije .Ali znam da bih ioak pre kupio LG tv.

s mile

Ovo ću uzeti da te citiram, imam par oko mene koji često kažu da se ne isplati ovo ili ono

Šuština priče neradnika je da ništa ne radi jer se ništa ne isplati.????😴

svaka čast