1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota Supra vs BMW Z4 (VIDEO)
Toyota Supra vs BMW Z4 (VIDEO)
2

Toyota Supra vs BMW Z4 (VIDEO)

1.27K
2
Podelite sa prijateljima:

Ovo je duel na koji smo čekali i koji će razrešiti neke dileme.

Svi znamo da je nova generacija Toyota Supre u velikoj meri bazirana na BMW-u Z4. Zapravo, ova dva modela su toliko bliska da imaju sličan enterijer, info-zabavni sistem i koriste isti BMW B58 3,0-litarski „šestak“. Ove sličnosti su prilično uzburkale strasti kod tvrdokornih ljubitelja Supre, kojima se nemačka umešanost nimalo ne sviđa.

Samim tim, nameće se pitanje, koji automobil je bolji po pitanju osnovnih performansi, kao što je trka ubrzanja. Naravno, CarWow se umešao u čitavu priču da bi nam pružio odgovor. Hajde najpre da se podsetimo brojki.

Dakle, oba modela koriste usluge BMW-ovog rednog šestocilindarskog motora s 340 ks i 370 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Agregat je uparen s osmostepenom ZF-ovom transmisijom s konverterom obrtnog momenta.

Glavna razlika se ogleda u karoserijskoj  konfiguraciji. Supra je kupe a Z3 roudster. Takođe, BMW je teži oko 40 kilograma, što je neznatno.

Pogledajte video.

Izvor: CarWow via YouTube

(1270)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
126P

Ironija.

Bungi

Previše je BMW-a u ovoj Supri.Razumijem da je mehanika ista zbog smanjenja troškova ali iste ručice vrata, retrovizori, volan, dugmići, gotovo kompletna unutrašnjost,..Što je previše, previše je!