1. Home
  2. Vesti
  3. Nova fotografija: Mercedes-Benz E Klase
Nova fotografija: Mercedes-Benz E Klase
1

Nova fotografija: Mercedes-Benz E Klase

316
1
Podelite sa prijateljima:

Jedva čekamo premijeru nove E Klase, a oni bi trebalo da usledi u veoma skoroj budućnosti. Ništa čudno imajući u vidu da je još uvek aktuelni naraštaj prelepog sedana iz Švabije, debitovao 2016. godine. Elem, onda kada bude predstavljen, postaće i definitivno jasno ono o čemu se već sada spekuliše, a to je da će se limuzina dosta izmeniti, kako od spolja, tako i iznutra.

Da je svečanost povodom lansiranja vozila blizu, svedoče i fotografije koje polako počinju „kao slučajno“ da isplivavaju na internet prostranstva. Ova je objavljena od strane portala Autohome.

Sudeći po onome što se vidi na slici, šesta generacije E Klase će postati osetno drugačija od tekuće. Stižu farovi u obliku talasa, nalik onima na staroj C Klasi iz naraštaja W203, dok će i rešetka hladnjaka biti oivičena crnim okvirom s dvostukim „opšivom“. Pride, imaćemo posla s novom putničkom kabinom, kao i s revidiranom postavom pogonskih sklopova koja će svakako ponovo uključivati dvolitarske četvorocilindraše.

 

Kako rekosmo, naslovna fotografija nije prva na temu iščekivanog sedana po imenu Mercedes-Benz E-Klase. Tako smo u avgustu videli, a sada ponovo prikazujemo patentni crtež modela u razvoju iz generacije W214, a isto tako nedavno smo zahvaljujući novoj objavi, stekli prvi uvid u izgled centralne konzole nove trokrake zvezde. Sada i detaljnije vidimo i farove, na novoobnarodovnoj slici…

 

Prednje svetlosne grupe su veoma upadljivo stilizovani u obliku talasa, a oči bode i njihova „beskontaktna“ veza s rešetkom hladnjaka. U isto vreme, čini se da se sama rešetka sastoji od dva dela: sjajnog crnog okvira i glavne hromirane obloge sa dvostrukim horizontalnim „prečkama“. Duž ivica branika su napravljeni prorezi za „maglenke“ – i uopšte se na slici nema šta više videti.

Znano je da će nova E Klasa biti opremljena sklopivim ručicama za otvaranje vrata, malim i jednim velikim centralno postavljenim ekranom. Po analogiji s nedavno predstavljenim adutima Mercedesa, očekujte dominaciju motora s četiri cilindra, što će se odnositi čak i na modifikacije s indeksom AMG, dodatno ojačanim numeričkom identifikacijom „63“.

Nekome možda zazvuči tragikomično, ali to svakako nije, to što u današnjoj nomenklaturi nemačke ikone zvane Mercedes-Benz, ovaj dvocifreni broj označava implementaciju četvorocilindarskog benzinca kodne oznake M 139, ali koji računa i na pomoć električnog turbopunjača, sistema lakog hibrida, a pripomaže i veoma efikasni automatski menjač koji Švabe nazivaju: AMG Speedshift MCT 9G.

AutoRepublika

(316)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Tradicija

Nije mi ovo baš jasno ovolika količina ekrana i to većina na tač a zabranjena upotreba mobilnih telefona u automobilima jer veliki postotak saobraćajnih nesreća je zbog njih.Sada skoro svi izbacuju fizička dugmad i moraš da svu pažnju usmeriti ka ekranu da bi promenio temperaturu u vozilu.Nisam protiv tehnologije al ovo sada je preterivanje u svakom pogledu.Isto tako po meni su nepotrebna amijetalna svetla i slično lepše mi je i lakše voziti kada mi je tamnije u automobilu nego vani.