1. Home
  2. Vesti
  3. Mazda CX-30 je sada dostupna i sa novim turbobenzincem
Mazda CX-30 je sada dostupna i sa novim turbobenzincem
0

Mazda CX-30 je sada dostupna i sa novim turbobenzincem

400
0
Podelite sa prijateljima:

Mazda je brend koji mnogi smatraju za najviše sportski od svih japanskih proizvođača automobila, ali snaga motora često nije mogla da parira ostatku vozila. Bez obzira koliko Mazda3, Mazda6, ili pak CX5 i ostali velikani izgledaju brzo, u većini slučajeva bi se ispod haube našli mali i ekonomični motori koji su pružali tek prosečne performanse.

Japanski gigant je nedavno debitovao s novom generacijom 2,5-litarskog turbobenzinca, a posle modela Mazda3, Mazda6, CX-5 i CX-9, uskoro će se noći pronaći i u modelu CX-30. Njegova snaga iznosi identičnih 250 „konja“ i 434 Nm maksimalnog obrtnog momenta, a biće dostupan samo sa pogonom na sva četiri točka. Jedini menjač u izboru je šestostepeni automatski.

CX-30 će se i stilski razlikovati od standardnog modela po 18-inčnim felnama, crnim retrovizorima, širim izduvnim granama i oznakama turbo na zadnjem delu vozila. Na američkom tržištu, gde će CX-30 prvo da debituje, ovaj krosover će se moči naručiti i sa atmosferskom verzijom identičnog agregata sa 186 konjskih snaga.

On se može pohvaliti sa ubrzanjem iz mirovanja do 100 km/h za 8,1 sekundu pa nema sumnje da će ova performantna verzija biti značajno brža. U ostatku sveta, tu su i dalje 2,0-litarski benzinac sa 155 „grla“, odnosno 1,8-litarski dizelaš.


Tu je i nova generacija bezbednosnih sistema kaji će biti deo standardne opreme. Osmišljeni su da upozoravaju vozača o dešavanjima oko njega i u stanju su da autonomno aktiviraju kočnice u slučaju opasnosti.

Mazda već sada prima narudžbe, a prvi primerci će biti isporučeni kupcima posle Nove godine.

AutoRepublika

(400)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments