1. Home
  2. Vesti
  3. BMW i3 i i8 bez direktnih naslednika
BMW i3 i i8 bez direktnih naslednika
1

BMW i3 i i8 bez direktnih naslednika

219
1
Podelite sa prijateljima:

BMW Vision M Next Concept je smernica za budućnosti.

Neki kažu da su BMW i3 i i8 baterijski automobili bavarske marke od esencijalnog značaja. Međutim, oba modela su definitivno načeta zubom vremena, tako da su neka druga imena preuzela primat što se tiče performansi i autonomije. Samim tim, dolazi vreme za generalno ažuriranje „i“ modela.

Čini se su Bavarci pružili odgovor na jedno pitanje pre par nedelja, kada je predstavljen Vision M Next Concept u Minhenu. Sa svojom klinastom formom i karakterističim dizajnerskim detaljima od kojih neke deli s i8, mnogi su pomislili da je zapravo naslednik BMW-ovog hibridnog sportiste. Međutim, to nije tačno.

Po direktoru sektora razvoja u bavarskoj kompaniji, Klausa Freliha, Vision M Next Concept neće biti naslednik i8 kupea. Zapravo, i3 i i8 neće dobiti narednu generaciju.

„M je brz, furiozan i zabavan i to uvek funkcioniše, ali neće biti direktnog naslednika za i3 niti za i8“, izjavio je Frelih. On je takođe spomenuo da su čisti „i“ automobili jedinstveni modeli, kreirani posebno za određenu svrhu, a ne linija automobila.

Što se Vision M Next Concepta tiče, Frelih je potvrdio da će ući u proizvodnju u naredne tri godine. Pored toga, on ga vidi kao hibridni sportski automobil s performansama M primerka, mada ujedno nije odbacio mogućnost lansiranja čisto električnog M modela u bliskoj budućnosti.

Frelih je dodao da je ciljana maksimalna masa za Vision M Next ispod 1.700 kilograma. Koncept iz Minhena je znatno lakši.

AutoRepublika

 

(219)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

jeftinije je elektrifikovati aktuelne velikoserijske modele izbacivanjem motora sus nego iz početka praviti nove i modele, ispada da je i8 bio samo najava za novu seriju 8