1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. BMW planira novu veliku investiciju za unapređenje „proizvodne infrastrukture“
BMW planira novu veliku investiciju za unapređenje „proizvodne infrastrukture“
0

BMW planira novu veliku investiciju za unapređenje „proizvodne infrastrukture“

196
0
Podelite sa prijateljima:

BMW AG planira da investira dodatnih 600 miliona dolara u fabriku u Spartanburgu, između 2018. i 2021. godine. Ovaj potez će obezbediti još 1.000 radnih mesta do kraja navedenog perioda.

Predsednik BMW-a AG, Harald Kriger, objavio je vesti u ponedeljak, na događaju  organizovanom u ime obeležavanja dvadeset petogodišnjice objave da će kompanija graditi fabriku u SAD.

Što se dotičnih 600 miliona dolara tiče, namenjeni su proizvodnoj infrastrukturi za buduće generacije BMW X modela. Ova investicija je praktično dopuna ulaganju od milijardu dolara u opremanje fabrike neophodnim hardverom za proizvodnju X7, čiji je početak zakazan za kraj 2018.

Kriger je takođe rekao da proširenje pogona u Spartanburgu zavet slobodnoj trgovini: „Slobodna trgovina je omogućila da se ova uspešna priča ostvari u SAD. Iskreno verujem u slobodnu trgovinu i otvorena tržišta. To je od suštinskog značaja za globalno poslovanje i procvat ekonomija širom sveta. Mi ćemo nastaviti da investiramo u naše ljude i u naše poslovanje u SAD. Iz tog razloga ostajem uveren da će naš uticaj i prisustvo nstaviti da se šire, ne samo u Južnoj Karolini već i u Sjedinjenim Državama.“

Čini se kao da je ovaj govor upućen Donaldu Trampu lično, na račun nedavnih izjava američkog predsednika u vezi sa nemačkom automobilskom industrijom.

BMW je investirao 8 milijardi dolara u Spartanburg do sada i prozveo 3,9 miliona vozila u toj fabrici od 1994. godine. Trenutno se tu sklapaju X3, X4, X5 i X6, a 70 odsto ide u izvoz, u više od 140 zemalja.

 

(196)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments