1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen: još tri modela dobijaju „R“ tretman
Volkswagen: još tri modela dobijaju „R“ tretman
0

Volkswagen: još tri modela dobijaju „R“ tretman

422
0
Podelite sa prijateljima:

VW Golf R je za sada jedini model kompanije sa „R“ oznakom. Međutim, to će da se promeni. Naime, još tri performantna modela će biti lansirana na tržište, i to T-Roc R, Tiguan R i Arteon R.

Nekako, „R“ oznaka uz modele poput T-Roca i Tiguana ne izaziva nimalo uzbuđenja, dok je sa Arteonom već druga priča. Ako se pozovemo na prošlogodišnji izveštaj Car and Driver magazina, moguće je da je u igri i Touareg R.

Takođe, tu su i informacije o kojem se motoru radi u slučaju T-Roca R. Ispod haube će poneti 2,0-litarski benzinski motor (isti kao u Golfu R), tako da bi trebalo da raspolaže s nekih 310 ks.

Što se većeg Tiguana R tiče, čije špijunske fotografije mogu da se pronađu na internetu, mogao bi da koristi usluge većeg, Audijevog 2,5-litarskog motora, ukoliko VW odluči da ga ne upari sa prethodno navedenom jedinicom. Inače, agregat koji pokreće RS3 Sportback i Sedan isporučuje lepih 400 konja.

Volkswagen nam na „kašičicu“ daje podatke o novom turbo šestocilindrašu, a nekako se „prirodno“ nameće da bi ovaj motor trebalo da se nađe ispod haube Arteona R. Doduše, u tom slučaju će poneti oznaku „VR6“, a trebalo bi da isporučuje preko 400 ks.

Nema reči o naoštrenom Golfu R, ali je Car and Driver najavio „ekstremniju“ verziju.

 

(422)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments