1. Home
  2. Industrija
  3. Započela proizvodnja Mercedes-Benz CLA Shooting Brakea u Mađarskoj
Započela proizvodnja Mercedes-Benz CLA Shooting Brakea u Mađarskoj
3

Započela proizvodnja Mercedes-Benz CLA Shooting Brakea u Mađarskoj

308
3
Podelite sa prijateljima:

Fabrika u Mađarskoj bi naredne godine trebalo da postane CO2 neutralna.

Nakon oficijelne premijere u martu ove godine, Mercedes-Benz CLA Shooting Brake ulazi u proizvodnu fazu u fabrici u Kečkemetu, gde će se ovaj atraktivni karavan proizvoditi za globalno tržište, počev od septembra ove godine.

Proizvodnja Mercedesa u Mađarskoj uključuje više od 4.700 zaposlenih, koji su prošle godine sklopili više od 190.000 kompaktnih modela nemačke marke. Pored CLA Shooting Brakea, u fabrici u Mađarskoj se proizvodi i CLA s četvoro vrata, kao i nova A klasa. Ovo je ujedno jedina fabrika gde će CLA modeli silaziti s proizvodnih linija.

Fabrika u Kečkemetu se oslanja na takozvanu Modern Industry 4.0 tehnologiju proizvodnje s fokusom na „fleksibilnosti, novim digitalnim solucijama i održivosti“. Na ovoj lokaciji se vodi eksperimentalni pilot projekat u periodu od pet meseci, koji podrazumeva optimizaciju logistike uz korišćenje vazdušnog prostora iznad kompleksa. Naime, zamenski delovi neophodni za održavanje fabrike se na krovove prenose dronovima. Ovo rešenje bi trebalo drastično da redukuje saobraćaj u okviru fabrike.

Mercedes kaže da konstantno razvija svoju proizvodnu mrežu, kao i da planira da implementira snabdevanje energijom oslobođeno ugljen-dioksida za sve svoje fabrike u Evropi do 2022. Fabrika u Mađarskoj će biti CO2 neutralna već sledeće godine a uskoro će napustiti papirnu dokumentaciju, digitalizujući sve podatke vezane za proizvodni proces.

AutoRepublika

 

(308)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Divno je to što rade. Šteta samo što je u komšiliku a ne kod nas, ma koliko mi susedi bili dragi 🙂 Šteta je i što cena modela proizvedenih tako blizu, a tako daleko od Srbije, neće biti korigovana za efekte nižih plata koje se isplaćuju Mađarima u odnosu na primanja koja se dodeljuju Nemcima.
Ovako, dođe mi kao da nam se proizvođač malo kao podruguje….

Lazar

podruguje se isto koliko i Toyota kada sklapa u Turskoj , Mazda kada skalpa u Meksiku itd. To se zove neoliberalni kapitalizam .

Sve je ok sa komšijama jedino što škripuckaju ti modeli sklopljeni kod njih … nije to baš neki premijum kako bi trebalo da bude.

Zvezdan Božinović

jeste, naravno, ništa mi zbog toga nije miliji niti jedan proizvođač (izuzev Fiata)….