1. Home
  2. Vesti
  3. Opel Grandland X Hybrid4 u Nemačkoj za celih 50.000 evra
Opel Grandland X Hybrid4 u Nemačkoj za celih 50.000 evra
1

Opel Grandland X Hybrid4 u Nemačkoj za celih 50.000 evra

260
1
Podelite sa prijateljima:

Opel je objavio da će Grandland X Hybrid4 u Nemačkoj imati početnu cenu od 49.940 evra, uz uračunat PDV. 

Nemačka marka saopštila je i da će biti omogućen lizing, gde će mesečna rata iznositi 400 evra. Prve primerci Grandland X plug-in hibrida biće na proleće sledeće godine.

Opel je potvrdio da je autonomija kretanja koristeći isključivo električnu energiju veća nego što je ranije tvrđeno, te da iznosi 52 kilometra po WLTP protokolu.

Podsetimo Opel Grandland X Hybrid4 koristi sistem koji čine jedan SUS agregat (1,6 PureTech) i dva elektromotora (po jedan na svakoj osovini). Ukupna snaga ovakvog hibridnog pogona iznosi 300 „konja“, uz naravno prenos snage na na sve točkove.

Preko punjača od 3,3 kW baterija se može napuniti za 4h, dok se preko opcionalnog punjača od 6,6 kW taj period skraćuje na 2h. Opel navodi da je potrošnja u kombinovanom ciklusu vožnje prema WLTP protokolu samo 1,6 litara benzina.

AutoRepublika

(260)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Da budem iskren, najpre se baš šokirah cenom. Onda, stadoh, razmišljam, to je ipak u Nemačkoj ( tih 50.000 ), a kod nas u Srbiji RAV hibrid ide i do 43.000 ( u DE je skuplji ), pri čemu ovaj Opel ima baš dobro autonomiju samo na struju ( 50 km? ), a i dosta jake motore „u zbiru“ (više od Toyote).
Koliko RAV hibrid ili Camry hibrid mogu da predju samo na struju ( po WLTP)?