1. Home
  2. Vesti
  3. Oživljena jurnjava Ford Mustanga GT i Dodge Chargera iz filma Bullitt (VIDEO)
Oživljena jurnjava Ford Mustanga GT i Dodge Chargera iz filma Bullitt (VIDEO)
0

Oživljena jurnjava Ford Mustanga GT i Dodge Chargera iz filma Bullitt (VIDEO)

238
0
Podelite sa prijateljima:

Na Festivalu brzine u Gudvudu se baš dobro zabavljaju.

Jedna od najlepših automobilskih manifestacija na svetu je ugostila, između ostalih, i dve V8 „muscle“ aždaje. Naravno, ne radi se o minijaturnom Aston Martin Cygnetu, već o Ford Mustangu GT Fastback iz filma „Bullitt“  iz 1968. i njegovom „ljutom“ rivalu iz filma, Dodge Chargeru R/T 440 Magnum.

Ovo nisu tek neke replike, već automobili koji su zaista učestvovali u čuvenom filmu, i koji su na ovaj način proslavili 50 godina od premijere filma.

„Jurnjava“ je oživljena tokom prvog dana festivala, i mada brzina nije u „copy/paste“ stilu, bilo je lepo videti dve ikone jednu pored druge.

Poznavaoci znaju da su dva Mustanga korišćena tokom snimanja filma, jedan kaskaderski i jedan kojeg je vozio Stiv MekKvin.

Početkom godine je Bullitt Mustang dobio moderni ekvivalent početkom godine u vidu atraktivne edicije  koju je Ford lansirao u SAD, a zatim i u Evropi. Prvi primerak je dostigao cenu od vrtoglavih 300.000 dolara na dobrotvornoj aukciji, dok je startna cena u Americi 46.595 dolara.

(238)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments