1. Home
  2. Vesti
  3. Belorusi izludeše za 14,8 hiljada evra „skupim“ sedanom zvanim Geely Emgrand
Belorusi izludeše za 14,8 hiljada evra „skupim“ sedanom zvanim Geely Emgrand
46

Belorusi izludeše za 14,8 hiljada evra „skupim“ sedanom zvanim Geely Emgrand

44.62K
46
Podelite sa prijateljima:

Ovih dana je u Belorusiji prilično teško izboriti se za svoj primerak kineske limuzine po imenu Geely Emgrand, i svi raspoloživi primerci su rasprodati do kraja proleća. Zahvaljujući pomami koja se kreirala među kupcima od početka godine, tačnije od kada je ovaj model ponuđen na beloruskom tržištu, beleži se stalan i ravnomeran rast tražnje, kako među fizičkim licima, tako i kod taksi udruženja i ostalih poslovnih klijenata. 

Cena po kojoj se nudi verzija modela iz B segmenta, pokretana atmosferskim motorom koji razvija 114 konjskih snaga i ručnim menjačem iznosi oko 45,2 hiljade beloruskih rubalja, što se u „našem novcu“ negde gađa sa 14,8 hiljada evra.

Takva cena, ali i sveukupno pakovanje ovog azijskog artikla na četiri točka, smešta ga u takozvani budžet segment pa je popularnost i relativno lako razumljiva. Za sada se Belorusima ova vozila isporučuju nakon što budu dopremljena iz matične Narodne Republike Kine, ali će se to uskoro promeniti kada krene proces montaže vozila ove marke u fabrici Belgi koja je izgrađena u Minsku. Beloruski pogoni će sklapati i Geelije koji će završavati na tržištu bratske Rusije.

Cena koju smo naveli maločas, tiče se osnovne verzije, ali u ponudi su i modifikacije s više prestiža, pa tako najluksuznije izdanje nudi transmisiju tipa CVT, LED rasvetu, digitalni instrumentacioni panel i kameru koja olakšava vožnju unazad. Modifikacija s vrha ponude, za svega dvadesetak procenata biva skuplja od inauguralne, što i jeste pojmljivo u ovoj tržišnoj niši.

Inače, model s povišenim odstojanjem od tla, Geely Tugella je krenuo s prodajom na tržištu Belorusije početkom februara i ponuđen je s popustom od tridesetak procenata. Niža cena za vozilo s jednoipolitarskim agregatom i 177 konjskih snaga, iznosi oko 26 hiljada američkih dolara, a takva je zahvaljujući izostanku fabričke garancije.

Na kraju, razumljivo je uzbuđenje kupaca vozila u Belorusiji i Rusiji. Usled nemilih događaja i rata u Ukrajini, privrede ovih država su pod rafalnom paljbom sankcija „slobodarskog sveta“.

AutoRepublika

(44624)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

46 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Pa ovaj auto bi u „slobodarskom svetu“ napravio bum na tržištu.Razbio bi Dajčolu ko krmača masnu vreću.

MIG 29

Jel se ti to rugaš nekome ili samo tako izgleda ?

Renault Terminator

Ne rugam se nikome,samo sam mišljenja da bi ovaj auto imao bolje prodajne rezultate nego Dačija u EU.

MIG 29

Ta eu je samo 7 % svetskog stanovništva, oni su meni zadnja rupa na svirali, trinaesto prase. Što bi se još narodski reklo: boli me uvo za taj brlog. A vidiš, ta Dacija je sasvim lepo prihvaćena i poštovana u jednoj zemlji koje ne pripada toj žabokrečini EU, u Švajcarskoj. Duster vidjam ovde svakodnevno. Ima ko hoće ako neće taj brlog.

Zoran

Tako je mig

s mile

gde još postoji to pod navodnicima, jednostavno svet umesto da bude sve bolji, postaje sve lošiji.

Kad sam se rodio, bilo je zabranjeno biti gej.
Posle je bilo dozvoljeno, ali u tajnosti.
Onda je prihvaćeno u javnosti.
Danas je ponos.
Nadam se da ću umreti pre nego što postane obavezno…

Renault Terminator

„gde još postoji to pod navodnicima,“

Dobro pitanje…kod nas i oni koji se deklarišu kao „slobodarski svet“ sigurno ne postoji.Opet sam mišljenja da „slobode“ najviše ima u džungli a ne u uređenoj bašti kako onaj fosil Borelj naziva države van EU i zapada i one koje su dio EU i zapada.

MIG 29

Ignorišeš eu i mirna glava. A što se tiče Dacije, ne znamo ti i ja, trebali bi to videti, koliko Dacija prodaje vozila u Egiptu, Alziru, Meksiku, Filipinima itd…nije Bugarska ili Rumunija ili Hrvatska ili Slovacka centar sveta i nesto vredniji o Egipta, samo zato sto su deo eu smrdeža, pa da se gleda samo koliko ko sta tamo u tom smrdezu prodaje. Eu je ispusena mustikla, dise na aparatima.

Renault Terminator

Ja je ne mogu baš ignorisati jer živim u njoj.Ako mi je za neku utjehu,živim bar uz Mađarsku, u najnormalniijoj zemlji u toj EU koja opet koliko to može pruža otpor opštem ludilu koje vlada u toj EU koji se kljuka iz Londona i Vašingtona i za sada se veoma dobro drži što me dosta iznenađuje,naravno prijatno.
Slika je iz jednog tržnog centra u Beču.Piše „nije naš rat“.Naravno da nije i ne treba da bude.
comment image

MIG 29

Aj da ne dužimo priču, al videli smo koliko je „normalna“ ta fasisticka Austrija gde je tokom maskenbala 2 godine vladalo nacisticko ludilo, uz Australiju i Kanadu i Nemacku najgore. A to sto su u nekom trznom centru to postavili da nije njihov rat, to je nista, apsolutno nista. Kada izadje njih 1 milion da protestuje protiv rata i to traje danima, onda to pokazuj. Austrija je ista banda kao i sva ostala banda na zapadu, isto kao i ova svajcarska banda gde ja na zalost zivim, al mi ne pada na pamet da ih na bilo koji nacin branim,… Pročitaj više »

Renault Terminator

Neće nikada izaći ni milion ni 80 miliona na ulice dok god lijepo žive.Živiš na zapadu kao i ja pa znaš to vrlo dobro.Dok je guzici mekano i toplo buna se ne diže. Što se tiče Austrije i njene nazi prošlosti..slažem se sve. Samo se ne mogu složiti da je austrijski narod nacistički,to prosto nije tačno.Dali ima među Austrijskim narodom nacista,naravno da ima.Pa ima ga i među Srbima koji je stradao od tog istog nacizma.Ali generalizovati cijeli narod da je nacistički prosto nije tačno. U Austriji nećeš videti ukro demonstracije kao u ostatku Evrope,ima ih,ali su po ćoškovima i sokacima,policija… Pročitaj više »

MIG 29

Ma burazeru, mani me toga, Austrija je fasisticka zemlja, bila i ostala. Njihova politika je bila i ostala anti-srpska. Ne tice se mene niti je bitno sta misli tamo neki Hans metzger, nego je jedino bitno kakva je austrijska politika prema Srbiji, a ona je bila i ostala neprijateljska. SVAKA zemlja koja je priznala Kosovo je nama neprijatelj, uzmu listu tih zemalja i to su ti neprijatelji. Znas kada cemo mi da budemo kvit sa tim austrjiskim fasistima ? Kada mi sa vojskom udjemo u Ausrtirju, ubijamo i vesamo njihove civile, pljackamo sve po Austriji…sve do tada oni su nasi… Pročitaj više »

Renault Terminator

Jeste,priznali su tzv Kosovo…ali takođe nisu dali svoj vazdušni prostor i svoje aerodrome za korišćenje Nato avijacije za bombardovanje Srbije 1999 godine… “ Znas kada cemo mi da budemo kvit sa tim austrjiskim fasistima ? Kada mi sa vojskom udjemo u Ausrtirju, ubijamo i vesamo njihove civile, pljackamo sve po Austriji“ To rade nacisti,srpski vojnik nikada to nije radio i nikada neće,jer koja bi onda bila razlika između nas i njih?Nikakva,bili bi isti kao i oni.Ovako,uvijek im sa punim pravom mogu reći vi ste došli sa puškom u ruci na moju zemlju,da ubijate moj narod na njegovoj zemlji,da pljačkate,palite i… Pročitaj više »

MIG 29

Burazeru, ti si izgleda isti kao i oni Srbi koji odu u svabiju pa velicaju svaburine. MANI ti onu budalastinu: ko tebe samarom, ti njega hlebom. To je za budale. Moja deviza je: ko tebe samarom, ti njemu 3 samara plus 4 pesnice pa da mu NIKADA VISE ne padne na pamet da ide okolo i da samara. Nemoj ti meni govoriti da ja kada nesto napisem da je glupost, jer ja tebe ne vrdjam i ne kazem da je glupost kada nesto kazes. Ajde sada, gledaj svoja posla i ako mi napises jos jedanputa da je nesto sto kazem… Pročitaj više »

Renault Terminator

Ja pišem samo onako kako jeste.Dali se to tebi sviđa ili ne,to je druga stvar. Ja sam hrišćanin,Pravoslavni hrišcanin,nisam neki čovijek za primjer ni za uzor drugima,ali se trudim koliko mogu i kako znam da pokušam biti bar približno dobar čovijek.I kao takav ne mogu da šamaram i pesničarim nekoga a imam npr mogućnost da to uradim, ako se taj iskreno kaje i žali zbog toga što je eto on mene ošamario,udario šakom u glavu ili šta već.Ja bi mu reko ok,u redu je brate ako je tako,oprostio bi.Ali ako mi naudi porodici a uhvatim ga e tu ne znam… Pročitaj više »

MIG 29

Slušaj prijatelju, ja sam danas doneo odluku da ispratim ovde na AR samo još eventualno ako mi AR objavi putopis Australija i da posle toga više ne pratim AR. Razlog: zadnji put sam bio u onoj Hrvatskoj 1989 kao student. Nakon toga, do pre 2 meseca, meni je bila mirna glava od tih Hrvata jer nisam 33 godine imao apsolutno nikakva posla sa njima. Nisam tamo isao niti cu ikada vise, ne pratim njihove portale…nista. Nula konatakata sa njima i nula problema., Od pre 2 meseca krenem da pratim AR, gomila Hrvata tamo na FB, kada nesto napisem, neki komentar,… Pročitaj više »

MIG 29

Preko kurca mi je vise od vas ovde na AR koji niste u stanju da normalno komunicirate nego vredjate. Eno i tamo na FB samo vredjanja. Cim mu nesto nije po volji, odma krece da vredja. Pa mi je danas pukao film i sve vas teram u bestraga.

Slobodan

To što ćeš im reći da su nacisti njih to ne dotiče čekaju priliku da jednog dana opet dodaju sa puškom,znaju oni da srbi nikada neće doći kod njih puškom zato se i ponašaju prema Srbiji neprijateljski.

Renault Terminator

Ne slažem se tim drug.Boli njih ćošak za Srbijom i za ratovanje sa njom i za ratovanje sa bilo kim.Njima je bitno da dođe Petak i vikend,da se nafiksaju,naduvaju,napuvaju,da se razvale od alkohola,da se dobro nažderu,na prde,iskenjaju,ispovraćaju….Da dođe godišnji da odu neđe na more/planinu da se oduzmu od života tih 10-14 dana..To je njihov život. Drugo,Austrija je nakon drugog svetskog rata neutralna zemlja. Treće,vojska im je smješna, u rangu je jednog jačeg lovačkog društva. Četvrto,usvojili su zakon,da koji god državljanin Austrije od u rat u Ukrajinu (bez obzira na koju stranu) gubi Austrijsko državljanstvo,maltene ne može se više vratiti kući,Austrija… Pročitaj više »

Veran

Ovo je dvadeset prvi vek ne izigravaj Gavrila Principa jer mnogo kritikujemo druge, a ne vidimo sta se desava u nase dvoriste!?

Tomas

Svaka čast kralju susu si mi oteo

Lala

Bas lepo zive, mesecno daju bar 500€ vise, bolji auto je golf, za koji placas dodatnu opremu el podizaci prozora i koji kosta 500€ mesecno plus 100€ porez i osiguranje sa EKO taksom, za koji je zamena ulja 500€, ako ti uopste i zamene. Na odmor se ide 6dana 5 noci, naravno bogatiji tj dobro stojeci koji imaju toliko da se provedu u nekoj Spanskoj zabiti. Zive u stanovima pod kirijom gde su nasi komunisticki premija ili bar nisu memljivi. Vrte u krug viza kartice mesec za mesec. Nekad se vozio mercedes 190 i audi 80, danas skoda fobija i… Pročitaj više »

Veliki srbijanac

Aj de bre,tu prdite brez veze Evropa I ti Evropejci nisu nam dobri,a lova nam njihova evro dober I sladakvrati si odklenjen si doso I čakaj da ti Rusija pomogne ,otiso sam ja sam iz Srbije u rusiju trditi pa sam še vratih jos brez nazadnje, pa Evo me u EU I nemialim se vracat

Djura

Procitao sam negde na netu kako se filmovi nece moci kandidovati za Oskara ukoliko se kroz film ne provuce gay tema, scena i slicno. Pocni sa umiranjem bato. 😉

BB

Odličan auto…

Djordje

Treba kola i održavati, a delova za njih kad će biti pitanje je. Kako se pokazao u eksploataciji niko ne zna. Neka, hvala.

Renault Terminator

Pa kako Kinezi snabdevaju robom svoje radnje po Srbiji?😁
Isto tako bi imao i rezervne dijelove za te automobile ako bi se pojavili u Srbiji.

Gastarbajteri

Ha, ha, koji vic. 2 gastarbajtera koja sede na zapadu i pljuju po istom. Kao ona 2 matorca iz mapet
šoua. Ako vam baš toliko ta Austrija i Švajcarska ne valjaju, znate šta vam je činiti. Sve vaše kritike će imati na težini kada budete bili u mogućnosti da kažete da ste živeli tamo, videli kako je sve pokvareno i trulo, pokupili se i otišli. Na kraju krajeva, niko vas ne bije po ušima da sedite tamo. To je vaš potpuno ličan izbor. Ovako bolje da ćutite jer samo pokazujete svoju dvoličnost.

Renault Terminator

A šta sam ja to „napljuvao“ po Austriji?
Drugo,meni kada u Austriji ne bude valjalo ja ću iz nje otići kao što sam otišao iz Canade,ja sa tim nemam problem.I ako dođe do toga,kod despota Vučića u Srbiju se neću vratiti sigurno.

MIG 29

Aj da ne ostanem i tebi duzan: Posto govoris drugima da cute, ti da cutis tamo.

Zastava

Inače, Geely je vlasnik Volvoa. Odatle taj dizajn. Geely je Volvo po ceni Dačije. Polako se namiču do nas. Kada krenu sa električnim automobilima i kada cena bude kao cena klasičnih automobila, Geely, kao i drugi Kinezi će zavladati svetom i u automobilskom sektoru. Volkswagen će na kraju biti kao Nokia. Nema je maltene nigde, što se tiče mobilnih telefona.

Renault Terminator

Nemam ja ništa protiv tih Kineskih auta,nisam ih nikada video,probao…pa ne mogu ništa reći.Zato mi i jesu interesantni jer su mi nepoznati.

Džon Meklejn

Pretpostavljam da kreš test nije urađen.
Kad bude splasnuće i euforija.

Renault Terminator

Pa teško da može biti gore od Dajčole😁…

Laki

Ima nade za limuzine.

Bato

I kada su automobili u pitanju Srbi razglabaju o politici u koju se najmanje kuže.

Renault Terminator

Ma bitno je da vi Hrvati dođete do nas ovde i to nam kažete,kužiš😎.

YugoFlorida

Eh da je nama jedan ovako pošten automobil, da i običan čovek može sebi za male pare da kupi pravi porodičan auto. Verujem da je za novac koji košta odlična vrednost. Motor mu je svakako ozbiljniji nego kod novog Logana. U jednoj od proteklih emisija SAT, pomenuše da će na sajmu u Beogradu biti štand Geelyja. Da li to znači da možemo da ga očekujemo i na našem tržištu?

Izmenjeno 1 godina pre od strane YugoFlorida
Goran

Slobodarski svet? Najvece zlocine su napravili EU i USA. Tiranija nad narodom nije nigdje veca nego u EU sada. Bavite se autima a ne politikom

Lala

U Eu do skoro terali skodu, sad daciju, tako da je ovo premija za logan. Odavno nema ko da kupi golfa od 30 hiljada €, po neki napaljeni marokanac i to je to. Kad nema para, najzdravije terati biciklu, plus zelena za globalisticko zagrevanja sirotinje.

Bob

To su tek automobili a zamislite i traktore,viljuskare,kamione…sve smo godinama preplacivali pod izgovorom neprevazidjenog kvaliteta.Sada kad rade i Kina sutra Indija onda zatvaraj granice,bice novi industriski berlinski zid.

Zole

Džili je bio na sajmu automobila u Novom Sadu 2006.g.
Nakon toga, ubzo, izgleda da su ih zabranili u EU.
Bio sam na tom sajmu i čak i slikao. Limuzina lepa na oko..pristupacna cena…a ostalo ne znam.

Siniša

Vas dvojica lepo u Belorusiju ili Rusiju pa uživajte u slobodarskom svetu bez navodnika…

Što se teme tiče ima u Srbiji dosta kineskih automobila, a pogotovu ima kineskih rezervnih delova za vozila pa se raspitajte o kvalitetu istih.

Renault Terminator

Uživaću tamo gdje ja hoću,pisaću i misliću ono šta ja hoću a ne ono što ti ill bilo ko drugi hoće.Niti me hraniš,niti me izdržavaš,niti zavisim od tebe u bilo kom smislu,prema tome živi,radi,uživaj gdje god hoćeš,apsolutno me to ne zanima…a za svoj život ja ću se pobrinuti sam,budi bez brige i nemoj da brineš za mene.

Boki

Želim svim mrziteljima EU I patriotama da kupe neku Ladu ili Džili , prodaju sve što imaju u EU ili u Beogradskom pašaluku i dođu u Kuršumliju, Bujanovac, Bojnik,Lebane ili Trgovište i žive u slobodi, punim plućima na čistom vazduhu i nezagađenoj prirodi. Putevi su ko u slobodarskoj Africi. Može i u Niš.