1. Home
  2. Vesti
  3. Nova generacija Toyote Tundre debituje u ponedeljak
Nova generacija Toyote Tundre debituje u ponedeljak
4

Nova generacija Toyote Tundre debituje u ponedeljak

378
4
Podelite sa prijateljima:

Za jednu kompaniju koja je pokorila gotovo svaku kategoriju u automobilskoj industriji na američkom tržištu, tužno je da Toyota nikako da napravi dobitnu formulu u kategoriji velikih pikap kamioneta. Njen model Tundra je uglavnom dobijao pohvale, ali je prodaja bila ta koja je uvek izostajala. Primera radi, protekle godine je isporučeno svega 109.203 jedinica, što je samo delić one brojke kojom se mogu pohvaliti Ford, Chevrolet/GMC i Ram.

Sadašnja generacija je debitovala još 2007. godine i nije se značajnije izmenila od tada, s izuzetkom određene šminke prednjeg dela kamioneta koji smo videli sedam godina kasnije. Još pre nekoliko meseci određene fotografije su procurile na internet i pokazale nam šta možemo da očekujemo od naslednika, o čemu smo i pisali, a sada i znamo kada će premijera uslediti. To će se desiti u ponedeljak ujutru po centralo-evroposkom ili u nedelju u kasnim večernim satima po istočno-američkom vremenu.


Pored pomalo čudnog dizajna sa glomaznom maskom hladnjaka, najveću novinu ćemo videti ispod haube. Tu će se naći identičan 3,5-litarski turbobenzinac koji smo nedavno videli u novom Land Cruiseru, a trebalo bi da razvija identičnih 415 „konja“.

Nismo sigurni da li će ovaj agregat biti jedini u ponudi, pošto se Tundra trenutno trenutno nudi i sa dva atmosferska benzinca sa osam cilindara zapremine 4,6 i 5,7 litara, a mnogi mediji nagoveštavaju da ćemo videti i hibrid po uzoru na veoma popularni Ford F-150 PowerBoost.

Određene fotografije prikazuju i modifikovano ogibljenje za bolju udobnost, zatim potpuno novi enterijer sa povećim monitorom i šiberom koji se praktično prostire širom celog krova, kao i još mnogo toga. Potvrđeno je i proterensko izdanje TRD (Toyota Racing Development) sa 18-inčnim felnama i 33-inčnim pneumaticima.


Više informacija ćemo sigurno saznati u ponedeljak, a kao i uvek, budite sa nama pošto ćemo vam doneti detaljni izveštaj sa mnoštvom novih fotografija.

AutoRepublika

(378)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Dopada mi se ovakvo (prisupačno) podvozje, kada i najveći moron može sam da promeni ulje diferencijala …
I šta kažu, aktuelni model na tržištu je već 14 godina? Mazda 6 će iduće godine imati 10 godina. Nije to loša filozofija.

moron

Toyota je prošle godine u Evropi prodala skoro 700 hiljada vozila, a ni 20121. im nije krenula loše ( „Toyota Motor Europe market share climbs to a record high of 6.6% in first quarter“ ).
Nije baš da ih „nema“.

Renault Terminator

Dobra je nema šta.

Yankee

Jedan preview za tebe … Siguran sam da nikad nisi video ili cuo za ovaj Renault? 😉

comment image