1. Home
  2. Vesti
  3. Opel očekuje da neće imati problema sa novim emisionim pravilima
Opel očekuje da neće imati problema sa novim emisionim pravilima
0

Opel očekuje da neće imati problema sa novim emisionim pravilima

210
0
Podelite sa prijateljima:

Nova pravila koja stižu u EU povodom flotne emisije štetnih gasova zabrinula su brojne proizvođače, no među njima ipak nije i Opel. 

Opel je godinama bio gubitaš u okviru General Motorsa koji ispostavilo se nije znao da upravlja jednom evropskom markom. Otkako je nemački brend prešao pod okrilje PSA grupacije vidi se značajan napredak, pre svega na finansijskom planu jer Opel više nije „u minusu“.

Uz pomoć tehnologije PSA grupe i njihovih naprednih SUS agregata, Opel više ne mora da brine za eventualne kazne koje bi ih zadesile da ostali na „prastarim“ motorima i platformama koje su do nedavno koristili.

Nemačka marka se uzda da će električni i hibridni automobili imati dovoljno dobru prodaju da smanje ukupnu emisiju štetnih gasova novih prodatih automobila sa znakom Opela.

Proizvođač iz Riselshajma već prima narudžbine za Corsu-e, električnu varijantu pulena iz B segmenta. Početna cena za ovaj automobil u Nemačkoj iznosi 29.900 evra. Prema WLTP protokolu Corsa-e raspolaže autonomijom kretanja od 330 kilometara.

Opel planira da nakon električnog izdanja Corse na tržištu ponudi i takvu varijantu za krosover Mokka X i komercijalno vozilo Vivaro. Važnu ulogu u elektrifikaciji Opela trebalo bi da odigraju i plug-in hibridi. Ovog meseca nemačka marka otvorila je narudžbine za Grandland X  Hybrid4 čija početna cena na matičnom tržištu iznosi 49.940 evra.

Opel je najavio da će do 2024. godine za sve automobile iz svog portfolija nuditi električnu ili hibridnu varijantu.

AutoRepublika 

(210)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments