1. Home
  2. Vesti
  3. Ovo je Renault Kangoo nove generacije
Ovo je Renault Kangoo nove generacije
2

Ovo je Renault Kangoo nove generacije

1.83K
2
Podelite sa prijateljima:

Renault nema nameru da prepusti vođstvo konkurentskoj PSA grupi u segmentu lakih komercijalnih vozila. Barem ne bez borbe. Novi Renault Kangoo je u pripremi, a neće izostati ni interesantna električna verzija.

Ipak posao Renaulta neće biti lak, jer mora se odati priznanje PSA grupi za vozila nove generacije iz ovog segmenta. Citroen Berlingo, Opel Combo Life, pa i Peugeot Rifter, a uskoro i povezana Toyota Proace City su zaista zapaženi na tržištu. Mnogim kupcima se čak više dopada ovaj tip vozila u odnosu na klasične i mučne minivenove, pa im tako i laka komercijalna vozila, pored najvećih dušmana krosovera, kradu deo kupaca, a primer je baš Citroën C4 SpaceTourer. Stoga i ne čudi što je Renault uložio ekstra trud kako bi treća generacija modela Kangoo bila pun pogodak.

Danas je internet dospela prva fotografija patentnog rešenja na kom je utemeljen Renault Kangoo nove iteracije. Zapravo, u mnogim detaljima je potpuno uočljivo da je novajlija inspirisan u najvećoj meri nedavno predstavljenim prototipom Kangoo ZE koncept. Momentalno je jasna veoma očita estetska razlika u odnosu na model koji je još uvek u prodaji, a zaobljene linije su potpuno nestale.

Njuška novog Kangua je veoma nalik onom što smo videli na pikapu Alaskan, a vazdušni usisnici i svetlosni potpis su u liniji sa korporativnim stilom francuske marke. Iz profila je jasan uticaj nemačke škole, nešto nalik onom što nudi Volkswagen.

Iako je trenutno dostupna jedino ilustracija komercijalne, to jest teretne verzije, nema dileme da će se u paleti naći i putnička varijanta, a to bi onda bila dosta ozbiljna alternativa za Renault Scenic, koji nas i nije nešto posebno oduševio tokom testova.

Autentična revolucija se očekuje u putničkoj kabini noviteta. Šuška se o velikom ekranu osetljivom na dodir, kao i veoma naprednom info-zabavnom sistemu. Svi sistemi vozačke asistencije koji su na raspolaganju u prestižnim limuzinama, verovatno će se naći i u modelu Renault Kangoo.

Jedan od udarnih agregata kojim će, pretpostavlja se, većina proizvedenih Kangua biti pokretana jeste 1.3 TCe, razvijen u ortakluku sa Daimlerom. Pored toga, tu će se naći i Blue dCi motori koji će obavezno koristiti SCR tehnologiju. Elektirčna varijanta je, kako u uvodu i napomenusmo, skoro sasvim izvesna.

AutoRepublika

(1826)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
TNT

Neverovatno podseća na proizvode VW grupe – morao sam da uvećan prednji deo, učinilo mi se da je okrugao prostor za znak. Nikakvu sličnost sa Reno dizajnom ne vidim – pomislio sam u prvi mah da ste greškom objavili sliku rendera nekog redizajna Kedija.

Sinisa

Konacno i lici na auto,pa sadrzi linije novog renoovog pravca u dizajnu