1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota i Subaru će zajednički razvijati platformu za električne automobile
Toyota i Subaru će zajednički razvijati platformu za električne automobile
0

Toyota i Subaru će zajednički razvijati platformu za električne automobile

114
0
Podelite sa prijateljima:

Japanski proizvođači planiraju da zajedno razviju novu platformu za električne automobile. 

Osim saradnje oko nove arhitekture, Toyota i Subaru objavili su da će se partnerstvo odnositi i na stvaranje potpuno električnog krosovera koji će zatim ove marke samostalno proizvoditi. Ovaj budući SUV koristiće Subaruov sistem pogona na sva četiri točka i znanje Toyotinih inženjera iz sfere elektrifikacije.

Ovo je samo nastavak saradnje dve japanske marke koja datira još od 2005. godine. Zapravo Toyota je najveći akcionar Subarua sa 16,77% udela.

Oba brenda su pod velikim pritiskom da izbace električne automobile na tržište. Toyota iako praktično pionir među elektrifikovanim automobilima sa Priusom je već duži period veoma oprezna sa ulaskom u segment isključivo električnih automobila.

Ipak, stvari se menjaju, te je Toyota rešena da se i u ovoj klasi upusti u borbu. Nova platforma biće predviđena za vozila C i viših segmenata, kako kod običnih automobila, tako i kod krosovera.

AutoRepublika

(114)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments