1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes predstavio izgled kabine nove S klase! (GALERIJA)
Mercedes predstavio izgled kabine nove S klase! (GALERIJA)
5

Mercedes predstavio izgled kabine nove S klase! (GALERIJA)

2.78K
5
Podelite sa prijateljima:

Posle niza špijunskih fotografija koje smo prethodnih meseci videli na društvenim mrežama i internet sajtovima, nemačka marka konačno je prikazala novi dizajn enterijera za narednu generaciju S klase.

Po svemu sudeći, S klasa će ponovo pomeriti granice u segmentu i prikazati novi pristup kada je reč o izgledu unutrašnjosti vozila. Mercedes je rešio da se otarasi velikog broja fizičkih prekidača i dugmića, tačnije njih 27, a umesto njih tu su komande glasom, gestovima ruke, ili prosto putem ekrana osetljivog na dodir.

Buduća S klasa sadržaće, u zavisnosti od trima, do pet ekrana u kabini. Jedan igra ulogu instrumentalnog panela, drugi je postavljen na centralnoj konzoli i koristi se za upravljanje informativno-zabavnim sistemom, dok su preostala tri rezervisana za putnike na zadnjim sedištima.

Svi pomenuti displeji biće izvedeni u OLED tehnologiji koja omogućava veći, odnosno bolji kontrast boja, kao i 30% manju potrošnju energije od konvencionalnih LCD ekrana.

Mercedes će opciono ponuditi i HUD, odnosno head-up display, koji će imati mogućnost prikazivanja virtuelne stvarnosti, odnosno moći će da daje smernice na osnovu navigacije kako bi se stiglo do željene lokacije. Pored toga biće dostupan i tradicionalni HUD bez dodatnih sistema.

Nemački proizvođač navodi da će nova S klasa biti i prvi model Mercedesa koji će koristiti drugu generaciju MBUX sistema, koja će pre svega biti unapređena po pitanju brzine odziva, pre svega kada je reč o glasovnim komandama.

Ovo je samo prva od tri epizode tizer kampanje koju je pokrenuo Mercedes u vezi sa premijerom buduće S klase. Sledeća epizoda stiže 29. jula i tada će se govoriti o bezbednosti i komforu nove perjanice marke iz Štutgarta, dok će finalna epizoda biti plasirana 12. avgusta i tu će se isticati luksuzni enterijer nadolazeće S klase.

AutoRepublika 

(2775)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
da11

Ruzno, ova ekrancina nema veze sa ostatkom enterijera, bolje bi ga u komunalnom dizajnirali.
Mogu misliti kako ce ovi ekrani izgledati nakon 5 g pogotovo ovaj dio za klimu.

D_C

Renault, ti li si?

Balkanboj

Taman, još da ubace neki Renoov motor u S klasu.

hercegovac

Некад пионир у иновацијама и са укусом посложеном интеријеру, а данас кичерајска таблетизација која ни близу не одаје утисак авангардности и квалитета премијум лимузине. Некако смо прогутали онакав и онолики (накачен) таблет код Е класе, али ово у С класи је претјривање без стила и укуса. Ограђујем се, јер о укусима не вриједи расправљати, тако да дајем само свој утисак.

TNT

Prednja kamera koja može biti stalno uključena; prikaz pomoćnih linija za skretanje na HUD displeju, kao sjajna pomoć pri korišćenju navigacije; ja ne znam da to neko drugi u ovom trenutku nudi. Plus, svi sistemi koji su navedeni na spisku opreme prilikom kupovine rade kako treba, bez „neprijatnih” iznenađenja kao kod mnogih drugih proizvođača. Ali, mi sa ovih prostora (kao i uvek i o svemu) znamo bolje; ovo kupuju „seljoberi” i „seljačine” bez stila i ukusa, koji žive po tamo nekim svetskim metropolama. Mi ovde znamo da su polovni leševi sa pola miliona iz bolji od bilo kog novog „smeća”… Pročitaj više »